Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΟΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ 15.12.2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ
24 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,


για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι ,οι συνταξιούχοι , οι άνεργοι και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία με μεγάλη αγανάκτηση θα ξανακατέβουν στους δρόμους προκειμένου να εκφράζουν την οργή τους ,για τις ασκούμενες Κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται κατ΄εντολή της τρόικας και που έχουν οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο μεγάλες μάζες του ελληνικού πληθυσμού.

Η μείωση μισθών και συντάξεων, ο περιορισμός των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια, κλπ) και η αύξηση της ανεργίας σε τρομακτικά επίπεδα ,δημιουργούν συνθήκες για ένα εφιαλτικό τοπίο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία µε το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε., µε πρόσχηµα τα δημοσιονομικά προβλήματα για τα οποία δεν έχουν καµιά ευθύνη οι εργαζόμενοι και µε οδηγό το βάρβαρο µνηµόνιο ,καταργεί ιστορικές κατακτήσεις των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση, μέσω των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου δανεισμού, δεσμεύτηκε και υλοποιεί πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους αεριτζήδες, τους ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ!
Απαιτεί την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΚΥΡΩΣΗ των Συλλογικών Συμβάσεων, της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και κάθε θεσμού και κατάκτησης που προστατεύει τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι βιομήχανοι (ΣΕΒ) αποθρασύνθηκαν τελείως .Στο όνομα της κρίσης προσπαθούν να επαναφέρουν τους εργαζόμενους στην εποχή της δουλοκρατίας. Ζητούν εργαζόμενους δούλους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς μισθούς, χωρίς ωράριο! Όσο για τις επιχειρήσεις τους μπορούν να συνεχίζουν να «προσφέρουν» απολύοντας τους εργαζομένους και μετατρέποντας τα κέρδη τους σε κότερα, βίλες και έργα μοντέρνας τέχνης.

Η Ομοσπονδία μας απέναντι στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της εργασίας ,απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής στη Γενική Απεργία που κήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Γι΄αυτό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ :

ΕΝΑΝΤΙΑ στα golden boys των Βρυξελλών, στους κερδοσκόπους, τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους και τους λαθρέμπορους της Οικονομίας της Ε.Ε.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ που έχουν στόχο την απαξίωση του εργαζόμενου.

ΕΝΑΝΤΙΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ που αμφισβητούν και καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων (μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση ΣΣΕ κλπ).

ΕΝΑΝΤΙΑ στις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης .

Γι΄αυτό ΧΡΕΟΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & οι ΑΓΩΝΕΣ γιά:

  • Αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
  • Διατήρηση των θέσεων εργασίας.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
  • Διαφύλαξη του θεσμού των Σ.Σ.Ε..
  • Ενίσχυση του εισοδήματος, ειδικά των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Γι΄αυτό ΣΗΜΕΡΑ, ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ :

ΑΓΩΝΑΣ για τη δουλειά μας. Για την ασφάλισή μας.
Για την οικογένειά μας. Για τα παιδιά μας

Η συνδικαλιστική και εργατική ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ να μετατραπούν σε ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΟΡΓΗ.

Συγκέντρωση των Συνδικάτων της Ομοσπονδίας μας στις 11:00 η ώρα στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ
( Γωνία Μαυροματαίων & Λεωφόρου Αλεξάνδρας )
Οι εργαζόμενοι της επαρχίας καλούνται να στηρίξουν το πρόγραμμα των Εργατικών Κέντρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους