Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ!

       Μετά το πραξικόπημα του πολυνομοσχεδίου που επιφέρει νέα μείωση μισθών, νέα φορολογική επιδρομή, κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων κλπ, ήρθε ο προϋπολογισμός με τα νέα μέτρα ύψους 14,33 δις να ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης στον κόσμο της εργασίας και συνολικότερα στον ελληνικό λαό.
     Είναι πολλοί εκείνοι που σημειώνουν ότι τα δύο αυτά τραγικά γεγονότα - πολυνομοσχέδιο και προϋπολογισμός- σηματοδοτούν μια νέα πολιτική φάση, η οποία χαρακτηρίζεται από την αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση και ειδικά για το Γ. Παπανδρέου.
    Ο Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, απώλεσε, πλέον, το προνόμιο να μένει "αλώβητος" στο "απυρόβλητο" για ένα ικανό τμήμα της κοινής γνώμης. Η εικόνα του πρωθυπουργού θάμπωσε στα ματια της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και από εδώ και μπρος θα γίνεται όλο και πιο "γκρίζα" έως "μαύρη"!
   Η γενικευμένη, πλέον, λαϊκή αγανάκτηση διαπερνάει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
   Γνωρίζοντες καλά τα πράγματα από τα ενδότερα, χαρακτηρίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ ως "καζάνι που βράζει".
   Όλοι εναντίον όλων μέσα στον κοινοβουλευτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, έλεγαν στην "ΙΣΚΡΑ" βουλευτές του κυβερνητικου κόμματος, που ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους!
    Η καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από το βουλευτή Πρέβεζας Βαγ. Παπαχρήστο και η καταγγελία της διαδικασίας ψήφισής του από το βουλευτή Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρη ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
  Η κατάσταση γενικής δυσφορίας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται, βεβαίως, από σύγχυση, πολυδιασπορά και ετερόκλητες τάσεις παρά από συγκρότηση σε συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση.
   Αυτό, όμως, την καθιστά όχι λιγότερο αλλά μάλλον περισσότερο εκρηκτική!
   Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή και όλα είναι πιθανά, μας έλεγαν βουλευτές της συμπολίτευσης!
   Παράλληλα σε ότι έχει απομείνει ως κόμμα ή κάτι τέτοιο, στο ΠΑΣΟΚ, έχουν προσλάβει μορφή χιονοστιβάδας οι ζυμώσεις και οι διεργασίες για πρωτοβουλίες και δράσεις προϋπαρχόντων και νέων "αριστερών" τάσεων αλλά και ρευστών ομαδοποιήσεων "ακραιφνών εκσυγχρονιστών".
   Οι δύο πρώτοι μήνες του  νέου χρόνου θα αποδειχθούν άκρως καταλυτικοί για τις πολιτικές εξελίξεις.
   Είναι πιθανόν ο Γ. Παπαδνρέου να πειθαναγκαστεί από τα πράγματα και παρ' όλον ότι δεν το θέλει, να αναζητήσει "διέξοδο" και "καταφύγιο" στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες!
   Αυτήν την ώρα της βαθιάς κρίσης και των μεγάλων αδιεξόδων υπάρχει ένα μεγάλο κενό αριστερής πρωτοβουλίας και αριστερής πολιτικής κοινωνικής κινητοποίησης.
   Η πολυκατακερματισμένη Αριστερά δεν δείχνει ικανή να περάσει στην πολιτική και κοινωνική αντεπίθεση, θέτοντας στο προσκήνιο, περαν των άλλων, ως κεντρικό το αίτημα μιας νέας προοδευτικής και σοσιαλιστικής πορείας, με ένα όσο το δυνατόν πιό συγκεκριμένο προγραμματικό περιεχόμενο.
   Αυτές τις ιστορικές στιγμές πρέπει να αναληφθούν ουσιώδεις πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση της μεγάλης Αριστεράς, με τη συμπαράταξη όλων, πέρα από διαφορές, των δυνάμεών της!
   Η αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ένα νέο ενωτικό ξεκίνημά του, με τη συμμετοχή όλων, χωρίς αποκλεισμούς, των δυνάμεών του, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην παραπάνω κατεύθυνση. 
   Το Αριστερό Βήμα Διαλόγου, επίσης, με την απήχηση που συναντούν οι πρωτοβουλίες του, δείχνει ότι μπορεί να συμβάλλει με επιτυχία σε ενωτικές διεργασίες και εξελίξεις. 
    Η Αριστερά βρίσκεται σε ένα ιστορικό μεταίχμιο Οι κινήσεις της στο βαθμό που θα προωθούν τη συμπαράταξή της, θα αποκαθιστούν την τραυματισμένη αξιοπιστία της, θα αναδεικνύουν το ριζοσπαστικό, καινοτόμο, πρωτοπόρο πνεύμα της και θα πατάνε γερά στο έδαφος της κοινωνικής πραγματικότητας, μπορούν να την καταστήσουν πρωταγωνιστή μια αντίστροφης χιονοστιβάδας για τη νέα προοδευτική και σοσιαλιστική προοπτική!
   
Απο:iskra  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους