Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αυτό το χρέος ΔΕΝ είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ. είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ

                       

   ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ                 
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
24 ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΣΕΕ  --  ΑΔΕΔΥ
                          
   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

την  τετάρτη 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  και πάλι στους δρόμους.


    Για μια ακόμη φορά , οι εργαζόμενοι της χώρας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καλούμαστε να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρών.
Είναι πλέον σαφές ότι τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι και η κοινωνία βιώνουµε την  πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων,  των   εργασιακών   σχέσεων,  των  συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων µας.   
    
        Οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, η ανεργία έχει αυξηθεί σε τρομακτικά επίπεδα, το εισόδημα µας  περιορίζεται, η ακρίβεια πλήττει ακόµη περισσότερο τα µειωµένα εισοδήματα µας, νέα φορολογικά  βάρη  φορτώνονται  στις  πλάτες  µας,  τα  δηµόσια αγαθά υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται,   τα ασφαλιστικά µας δικαιώµατα καταργούνται, η οικονοµία οδηγείται σε ύφεση και όλο και περισσότερα τµήµατα  της κοινωνίας  οδηγούνται  στη φτώχεια και την εξαθλίωση με τελικό αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα εφιαλτικό τοπίο για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.       
            
   Η νέα κλιμάκωση των μέτρων ακραίας νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, που λαμβάνουν από κοινού κυβέρνηση και τρόϊκα και όπως αυτά αποτυπώνονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, σχεδιάζουν πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν ακόμη περισσότερο εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους αεριτζήδες, τους έχοντες και κατέχοντες που ευθύνονται για την οικονομική κρίση  και οι οποίοι σήμερα όχι μόνο  συνεχίζουν να απαλλάσσονται από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους αλλά με προκλητικό τρόπο και στο όνομα της κρίσης διευρύνουν τα προνόμια τους.

Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που δεν φταίνε σε τίποτε, δεν μπορούν να σηκώσουν μονομερώς το βάρος της κρίσης και του χρέους.

 Κατά συνέπεια και για την αποτροπή ανεξέλεγκτων κοινωνικών αντιδράσεων αποτελεί   αναγκαιότητα η αποδέσμευση της χώρας απ’ τις αρνητικές και αντεργατικές επιπτώσεις του Μνημονίου των δανειστών, με την εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει την ανάπτυξη , την απασχόληση ,τα εισοδήματα εργαζόμενων και συνταξιούχων, την πραγματική οικονομία για την έξοδο της χώρας απ’ την ύφεση και την κρίση.
  
  Συνεχίζουμε τον αγώνα για:

    Να ακυρώσουμε το βάρβαρο µνηµόνιο
    Να καταργήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που βιώσαµε και βιώνουµε, που μειώνουν  τα εισοδήματα µας, τα ασφαλιστικά µας δικαιώµατα, τις εργασιακές µας σχέσεις, τα δηµόσια  κοινωνικά αγαθά .
  
  Διεκδικούμε :

û  Την αναμόρφωση του προς ψήφιση  προϋπολογισμού από μία αδιέξοδη δημοσιονομική και λογιστική δέσμη σκληρών μέτρων πρωτοφανούς λιτότητας , σε εργαλείο οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης  που θα στοχεύει στην διασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων , του εισοδήματος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και την κοινωνική συνοχή

û  Σεβασμό και θωράκιση του πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του Ν. 1876/90.
 
û  Σταθερή και πλήρη εργασία με δικαιώματα για όλους.
 Άµεσα μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας.  
 Αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που με πρόφαση την οικονομική κρίση, καταπατούν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

û  Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας με ενεργητικές πολιτικές  μετάβασης σε θέσεις πλήρους και σταθερούς εργασίας.                                                                        
Επιµήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και διαμόρφωση του στο 80% του κατώτατου μισθού. 

û  Άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

û  Προστασία των δημόσιων κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών.

Αυτό το χρέος ΔΕΝ είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ. είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ 
                                                           
  OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11οο π.μ

Τα λεωφορεία του ΕΚΘ θα αναχωρήσουν στις 8οο από το ΚΤΕΛ Θήβας με ενδιάμεσες στάσεις στις 8.3 πμ στο Σχηματάρι και στις 8.40στα Οινόφυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους