Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Παπαρήγα: "θα πουλήσουν τη ΛΑΡΚΟ για οικόπεδο...



Ριζική πολιτική αλλαγή για να ανατραπεί το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα ζήτησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη Λάρυμνα και το Μαρτίνο όπου και βρέθηκε τη χθεσινή μέρα. Η κα Παπαρήγα πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή με αφορμή τα όσα ακούγονται για πώληση της ΛΑΡΚΟ και τόνισε ότι «ακόμη δεν
έχουμε δει τίποτα από αυτά που θα έρθουν στο μέλλον εάν δεν αλλάξουμε πολιτική και δεν αντισταθούμε απέναντι στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια» [...]


Ωστόσο, δεν βρέθηκε στον χώρο του εργοστασίου παρά ξεκίνησε την επίσκεψή της από την παραλία της Λάρυμνας όπου μετείχε σε σύσκεψη των γυναικών της περιοχής. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε τόσο στην διαμορφωμένη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα όσο και στα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τη σημερινή μέρα οι γυναίκες ενώ παράλληλα δεν απέφυγε να αναφερθεί και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ εντάσσοντάς το στο γενικότερο κλίμα των αποκρατικοποιήσεων.
Συγκεκριμένα,η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει μια λαϊκή αντίσταση μέσα από τους τόπους εργασίας, τις γειτονιές και τα συνδικάτα ώστε να ανατραπεί το σημερινό σύστημα αλλά και να αντικρουστούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται στο όνομα της οικονομικής κρίσης και οι οποίες αποσκοπούν στο να διατηρήσει τα κεκτημένα του το μεγάλο κεφάλαιο.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο τόνισε πως απαξιώνεται και ο ρόλος της γυναίκας την οποία πλέον το σύστημα την βλέπει με διαφορετικό μάτι και θέλει να την ρίξει σε δευτερεύουσες εργασίες, κάτι το οποίο το χαρακτήρισεως πισωγύρισμα.

Αναφερόμενη στο θέμα της ΛΑΡΚΟ η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι σκοπός της σημερινής κυβέρνησης είναι να ξεπουληθεί και μάλιστα όχι στην τωρινή της αξία αλλά απαξιωμένη ακόμη και ως οικόπεδο, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Για την αποφυγή αυτής της προοπτικής η καΠαπαρήγα ζήτησε δυναμικούς αγώνες που θα οδηγήσουν στη λαϊκή εξουσία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μια ενδεχόμενη πώληση της ΛΑΡΚΟ θα σημάνει ταυτόχρονα και συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «η εταιρεία πλέον θα λειτουργεί με ιδιωτικά χαρακτηριστικά και με μοναδικό γνώμονα το κέρδος».

Στο πλευρό της κας Παπαρήγα καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας της στην περιοχή ήταν ο δημοτικός σύμβουλος τηςΛαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Λοκρών και πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία της ΛΑΡΚΟ κ. Γιώργος Ρούσσης ενώ από την Αθήνα την συνόδευε το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Παναγιώτης Μάντρεκας. Επίσης βρέθηκαν και αρκετά στελέχη του ΚΚΕ από την Φθιώτιδα όπως ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Τάσος Χρονάς και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων κ. Κώστας Μπασδέκης.


Aπο:lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους