Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΔΑΚΕ προς ΠΑΣΚΕ Εργ.Κέντρου : "κάνετε μυστική διπλωματία και ξεπουλάτε τα συμφέροντα των εργαζομένων"!


ΔΑΚΕ προς ΠΑΣΚΕ Εργ.Κέντρου : "κάνετε μυστική διπλωματία και ξεπουλάτε τα συμφέροντα των εργαζομένων"! Κόντρες που προκαλούν τριγμούς στα θεμέλια του συνδικαλισμού σε επίπεδο Δ.Σ.του εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας καταγράφτηκαν  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του LAMIA FM-1 όπου αντάλλαξαν βαρύτατους
χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημ.Μπρέκης και ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Χρ.Κόρκος.


Τόσο για το θέμα της ΛΑΡΚΟ οσο και το θέμα του ΟΣΕ οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων διαφώνησαν κάθετα  ως προς την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η ΔΑΚΕ πρότεινε φέτος η εργατική πρωτομαγιά να γιορτασθεί στη Λάρυμνα όπου θα υπάρχει μια συμμετοχή πρωτοφανής για τα φθιωτικα δεδομένα αφού  θα μετέχουν οι περίπου 850 εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους και  άλλοι κάτοικοι της περιοχής, άρα μια συγκέντρωση περίπου 2000 ατόμων κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά σε παρόμοιους γιορτασμούς στη Λαμία οπου τατελευταία χρόνια δεν  συγκεντρώνονται περισσότεροι από 20-30 συνδικαλιστές.
Η ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε και διαφώνησε με την πρόταση αυτή με τον ισχυρισμό ότι  οι γιορτασμοί  γίνονται στις έδρες των Νομών έστω και με περιορισμένη συμμετοχή,μάλιστα φέτος που η πρωτομαγιά συμπίπτει με Κυριακή είναι αμφίβολο αν  θα πάρουν μέρος  περισσότεροι από 10-15 συνδικαλιστές οσο για εργαζόμενους η παρουσία τους θα είναι....ανύπαρκτη.
Όμως τέθηκε θέμα και για τους 5 βουλευτές του Νομού,αν δεν  παραστούν στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου τότε να καταγγελθούν από τις δυο τουλάχιστον παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αφού το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει δική του συγκέντρωση στην Πλ.Παρκου της Λαμίας.
Οξύτατη ήταν και η κριτική που άσκησε η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ.ο εκπρόσωπος τους  και πρώην πρόεδρος του σωματείου Ανδρέας Κορέτζελος χαρακτήρισε ξεπουλημένους τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο στη ΓΣΕΕ και  όλα αυτά σε αντιδιαστολή με την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του σωματείου και κυβέρνηση η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,όταν η ΔΑΚΕ πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις  ακόμη και σε καταλήψεις υπουργείων ενώ σήμερα η ΠΑΣΚΕ,είπε,κάνει μυστικές συναντήσεις με  παράγοντες του υπουργείου αγνοώντας το σύνολο των εργαζομένων που εκφράζονται μέσα από τις παρατάξεις τους και τη γενική τους Συνέλευση.

Aπο: lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους