Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Το πρώτο κέντρο Ιριδα για παροχή συµβουλών σε ασφαλισµένους


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ εξυπηρέτησης Ιριδα που ασχολείται ειδικά µε εργασιακά και ασφαλιστικά θέµατα εγκαινιάστηκε χτες από την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας (Πειραιώς 40, Αθήνα).

Στόχος είναι µέχρι το τέλος του 2012 να έχει καλυφθεί όλη η επικράτεια µε σηµεία της Ιριδας που ισοδυναµούν ουσιαστικά µε κοινωνικά ΚΕΠ.

Οπως ανακοίνωσε η κ. Κατσέλη, η υλοποίηση του συνολικού έργου αποτελείται από τέσσερα στάδια: «Αρχίζουµε», είπε, «µε τη λειτουργία του πρώτου πιλοτικού σηµείου παροχής ενηµέρωσης εδώ στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εξυπηρετεί το κοινό µέσα από µια εξειδικευµένη βάση ερωτήσεων και απαντήσεων, ώστε να µπορούµε να κατηγοριοποιήσουµε τις ανάγκες των πολιτών και στο µέλλον να εξυπηρετούνται πιο εύκολα και πιο γρήγορα». Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ είναι αυτή της ένταξης στο δίκτυο της Ιριδας έξι ακόµη δήµων της χώρας, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυµία να εγκαινιάσουν τις δικές τους υπηρεσίες παροχής ενηµέρωσης όσο το δυνατόν πιο σύντοµα (Αµφιλοχίας, Ηγουµενίτσας, Ηρακλείου Κρήτης, Τοπείρου Ξάνθης, Ηλιούπολης και Κιλελέρ Λάρισας).

Το τρίτο στάδιο είναι η ανάπτυξη του ολοκληρωµένου πληροφορικού συστήµατος που θα περιλαµβάνει το ψηφιακό υλικό του υπουργείου και των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στους εργαζοµένους και τους λοιπούς δικαιούχους.

«Εκτιµούµε ότι την άνοιξη του 2012 θα εγκαινιάσουµε την πλήρως ηλεκτρονική λειτουργία. ∆ηλαδή το κοινό θα µπορεί µέσω ενός πόρταλ να υποβάλλει ερωτήµατα και να λαµβάνει µε τον ίδιο τρόπο αξιόπιστες απαντήσεις σε εύλογα σύντοµο χρονικό διάστηµα. Επιπλέον, να αρχίσει η τηλεφωνική παροχή πληροφοριών µέσω οργανωµένου τηλεφωνικού κέντρου µε αξιοποίηση της ιδίας ηλεκτρονικής πλατφόρµας», είπε η κ. Κατσέλη.
Κυριαρχεί η ελαστική εργασία

Tις ριζικές ανατροπές στην αγορά εργασίας µε τη δραµατική µείωση της µόνιµης απασχόλησης έδωσε χθες στη δηµοσιότητα το Σώµα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) µε τη µία στις δύο νέες προσλήψεις εντός του 2011 να αφορά ελαστικές µορφές απασχόλησης και κυρίως την εκ περιτροπής εργασία, ενώ πάνω από 10.000 συµβάσεις πλήρους απασχόλησης µετατράπηκαν σε µερικής ή εκ περιτροπής εργασία εντός του πρώτου διµήνου του έτους.

Το ΣΕΠΕ υπογραµµίζει ότι «οι ελαστικές µορφές εργασίας κυριαρχούν το 2011 των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης σε αντίθεση µε το αντίστοιχο χρονικό διάστηµα του 2010 (ήταν 46,2%). οι συµβάσεις πλήρους απασχόλησης που µετατράπηκαν κατά το πρώτο δίµηνο του έτους σε µερικής απασχόλησης είναι αυξηµένες κατά 199,15% σε σχέση µε το 2010. οι συµβάσεις πλήρους απασχόλησης που µετατράπηκαν σε εκ περιτροπής αυξήθηκαν κατά 1.121,45%. 


Απο:tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους