Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα δώσει καθόλου αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες και μία στις πέντε εταιρείες θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε...


το ALBA Graduate Business School σχετική με τον Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2011.

Επίσης, το 63,2% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά από την παρούσα οικονομική κρίση, ενώ το 6,4% των εταιρειών σκέφτεται να μετεγκαταστήσει τμήμα ή ολόκληρη την εταιρεία στο εξωτερικό.

Άνοδο εμφανίζει η τάση για προσέλκυση νέων εργαζομένων στους κλάδους των Υπηρεσιών, των φαρμακευτικών, των κατασκευαστικών καθώς και στη βιομηχανία. Αντίθετα στασιμότητα υπάρχει στον κλάδο της Εκπαίδευσης στο εμπόριο στον τραπεζικό κλάδο, όπου αυξάνεται ο αριθμός των οικιοθελών αποχωρήσεων και στον κλάδο του τουρισμού.

Γενικά, ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2011 παραμένει χαμηλός αλλά σταθερός συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο. Ο Δείκτης συνεχίζει για 6ο εξάμηνο να είναι κάτω από την τιμή του 100 (81), γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση και στασιμότητα των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών. Η έρευνα διεξάγεται κάθε 6 μήνες με την χορηγία της ECDL Hellas και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους