Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η στρατηγική και η τακτική της Ν.Δ. ενόψει ΔΕΘ και... εκλογών


Το σχέδιο Σαμαρά για την αυτοδυναμία

Στην κεφαλαιοποίηση των κερδών που έχει αποκομίσει τους τελευταίους μήνες η Νέα Δημοκρατία, προσδοκούν οι επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό.


Τα επιτελικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο χρόνος για τις κάλπες δεν είναι μακρύς, γι αυτό και ρίχνουν μεγάλο βάρος στην παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα αντέξει το πολιτικό κόστος και το βάρος των αντιδράσεων των πολιτών στα μέτρα άγριας λιτότητας. Θεωρούν πως ανά πάσα στιγμή ο πρωθυπουργός θα πατήσει τη σκανδάλη για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αποδεχόμενος τις εισηγήσεις υπουργών και συνεργατών του να μη χάσει άλλο χρόνο φθείροντας πολιτικά τον εαυτό του και το κυβερνών κόμμα. Στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν την ομιλία του ως μια ευκαιρία για να παρουσιαστεί ο βασικός κορμός του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο βρίσκεται στη φάση της οριστικής διαμόρφωσης.


Στη βάση της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται το μότο «δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις στην οικονομία για τις θέσεις μας», αλλά ο πρόεδρος του κόμματος δεν θέλει να επαναπαυθεί σε αυτό το σημείο.


«Δεν φτάνει η δικαίωση για να πείσεις την κοινωνία ότι μπορείς να διορθώσεις την πορεία της χώρας και να τη βγάλεις από το αδιέξοδο» αναφέρουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που εκτιμούν ότι ο επόμενος στόχος του κόμματος είναι να πείσει ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.


Και στην περίπτωση που πείσει, θα μπορέσει να ανεβάσει τον πήχη στον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.


Ένα στόχο που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, υπό τις σημερινές συνθήκες και μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος.


Και ναι μεν ο Αντώνης Σαμαράς θα επαναφέρει στο προσκήνιο το «Ζάππειο 2», που περιλαμβάνει τον κορμό της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα θα προσπαθήσει να δώσει το όραμα για τη «νέα Ελλάδα».


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «η Άποψη», ο άξονας και το κλειδί για την ερμηνεία του περιεχομένου της ομιλίας Σαμαρά θα είναι η ανάπτυξη, που αποτελεί το ζητούμενο για να γίνει το βήμα προς τα εμπρός.



Απο:Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους