Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου: Ποιοι απεργούν


Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου: Ποιοι απεργούνΑπεργία για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι η Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου λόγω της 24ωρης κινητοποίησης που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Στην απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.ά.

Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι δημοσιογράφοι, απεργώντας σήμερα προκειμένου να καλύψουν αύριο τα γεγονότα.

Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματιστεί να γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν νωρίτερα σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.
Αστικές συγκοινωνίες

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα απεργήσουν, εκτός κάποιων στάσεων σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θελήσουν να μετακινηθούν για τις συγκεντρώσεις.

Ετσι, το μετρό θα λειτουργήσει κανονικά χωρίς να έχει διευκρινισθεί τι θα πράξει το σωματείο των ηλεκτροδηγών.

Στον ΗΣΑΠ αν και οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, η τάση είναι να λειτουργήσει κανονικά για να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές στις μετακινήσεις τους.

Τα μπλε λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τα αεροπλάνα, η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ οι Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας δεν έχουν λάβει καμία απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έλαβε χθες, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ

Ειδικότερα, μετά την έκδοση της εγκυκλίου για την εφαρμογή του Ν. 4024/2011, από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θεωρούνται ως ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να καταργούνται για τις Τράπεζες αυτές οι συλλογικές συμβάσεις (επιχειρησιακές και κλαδικές)

                                                                                                              Aπο:tanea                                                                                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους