Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Φεύγει ...σε δόσεις













Έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, την έχασε, αλλά μένει γαντζωμένος στην καρέκλα. Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα του τρελοκομείου για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα προσωπικό παιχνίδι, που δυστυχώς οδήγησε την Ελλάδα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και γιατί όχι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει να παραμείνει στην καρέκλα του ή να τον ρίξουν, για να επικαλεστεί μια «αποστασία» σε βάρος του.
Ο Γ. Παπανδρέου αποτελεί πλέον παρελθόν για τη χώρα, ακόμα και αν καταφέρει να παραμείνει στην καρέκλα του κάποιο παραπάνω διάστημα. Πριν φύγει οριστικά πέτυχε όμως να καταστρέψει την Ελλάδα, να την καταστήσει «μη χώρα» που δεν έχει καμία υπόσταση στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Είναι ντροπή να λες ότι είσαι Έλληνας, είμαστε ένας μισητός ή μη αποδεκτός λαός. Δεν φταίει γι’ αυτό μόνο ο Γ. Παπανδρέου αλλά έβαλε σίγουρα την ταφόπλακα.
Τα περιθώρια οποιασδήποτε συνδιαλλαγής ή διαπραγμάτευσης για τα δάνεια και τον τρόπο της υποταγής μας έχουν εξαλειφθεί. Οι κινήσεις Παπανδρέου θα καθορίσουν δυστυχώς την τύχη της Ελλάδας για πολλά χρόνια από δω και μπρος.


Το τέλος του πολιτικού συστήματος
Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα και τα όσα θα συμβούν τα επόμενα, αποτελούν το τέλος του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης. Όχι πλέον θεωρητικά αλλά πρακτικά. Ζούμε το ξεψύχισμα του πελατειακού κράτους. Ο γιος του Ανδρέα, δεν κατάφερε να ξεφύγει τελικώς από την μοίρα, είναι αυτός που στα χέρια του τελειώνει το κράτος που στήθηκε μετά το 1975 και ιδίως μετά το 1985. Δεν κατάφερε να βάλει τις βάσεις μιας νέας πραγματικότητας όπως υποστήριξε.
Η προσπάθεια ανασύνταξης του κράτους και του πολιτικού συστήματος είναι το ζητούμενο για το επόμενο διάστημα.
Τα λεφτά που θέλουμε να πάρουμε με την 6η δόση και τη νέα δανειακή σύμβαση, μπορεί να είναι η άμεση αγωνία, αλλά δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή.
Η προσπάθεια δημιουργίας μιας κυβέρνησης μεταβατικής -όπως πρότεινε ο Α. Σαμαράς ή και πολλοί εκ του ΠΑΣΟΚ- είναι μέτρο αναγκαίο μεν, προσωρινό δε.
Το κράτος, οι κανόνες του οικονομικού παιχνιδιού, πρέπει να τεθούν σε νέες βάσεις αν θέλουμε να αντέξουμε και να περάσουμε την έρημο που μας περιμένει.

Το παρασκήνιο

Οι προσπάθειες να πειστεί ο Παπανδρέου να παραιτηθεί ήταν πολλές και από διαφορετικές πλευρές, από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Όμως ο υπόγειος διαγκωνισμος των δελφίνων που θέλουν να είναι αυτοί οι μεταβατικοί πρωθυπουργοί και να πάρουν και το ΠΑΣΟΚ μετά τον Παπανδρέου, τους περιορίζει τις κινήσεις. Ο πρωθυπουργός που έφερε τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση δεν πέφτει με λόγια. Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν πολιτική ευθύνη και αυτό δεν γίνεται.
Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια διαδικασία που δίνει την ευκαιρία αλλά δεν μπορεί κανείς να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 

Η Άννα Διαμαντοπούλου πάντως όπως και η Βάσω Παπανδρέου έθεσαν θέμα μιλώντας με τρόπο ευθύ.
Άλλα είπες το υπουργικό αλλα λές στην κοινοβουλευτική ομάδα του είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κυβέρνηση κοινής αποδοχής.
«Είσαι εκτός τόπου και χρόνου η εικόνα σου είναι θλιβερή, δεν έχεις ιδέα από την κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία», του είπε η Βάσω Παπανδρέου.
Η σημερινή μέρα θα δείξει αν θα έχουμε νέες εξελίξεις ή θα στριφογυρίζουμε γύρω από τελειωμένες υποθέσεις



Απο:dixti.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους