Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η υπό αποκρατικοποίηση βιομηχανία ΛΑΡΚΟ

Τις θετικές της αποδόσεις συνεχίζει η βιομηχανία σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ, που μετατρέπεται σε “φιλέτο” για τους επίδοξους αγοραστές, αφού ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης.
Η εταιρεία, μια από τις πέντε κορυφαίες παραγωγούς σιδηρονικελίου παγκοσμίως,

από πέρσι παρουσίασε μια θεαματική ανάκαμψη επιστρέφοντας στην κερδοφορία κι έχοντας απεγκλωβιστεί από οφειλές και υποχρεώσεις των προηγούμενων καταστροφικών ετών.
Χθες ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου που είναι βελτιωμένα παρά την πτωτική πορεία της διεθνούς χρηματιστηριακής τιμής του νικελίου και τις εν γένει δυσμενείς συνθήκες του εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος.

Ο κύκλος εργασιών του εννεαμήνου ξεπερνά ήδη το αντίστοιχο μέγεθος του συνόλου της χρήσης 2010. Με συγκράτηση του κόστους παραγωγής, η καθαρή κερδοφορία διαμορφώνεται σε 11,277 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 75% υψηλότερα από την κερδοφορία της χρήσης 2010 (6,411 εκατ. ευρώ). Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο ανήλθε σε 248,335 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. το 2011, έναντι 239,484 το 2010.
Παράλληλα η χρήση θα κλείσει με όγκο παραγωγής στα όρια του ιστορικού ρεκόρ (περίπου 18.500 τόνοι) για τα δεδομένα της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, παρά την επάνοδό της στην κερδοφορία το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της παραμένει αρνητικό. Το Ελληνικό Δημόσιο, ως μέτοχος της πλειοψηφίας, έχει μεταφέρει τις μετοχές στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης. Καθήκοντα συμβούλων σε αυτή τη διαδικασία έχουν ήδη αναλάβει δύο διεθνείς οίκοι (HSBC, PriceWaterhouse) και αναμένεται η εκδήλωση ζωηρού διεθνούς ενδιαφέροντος για την αποκρατικοποίηση.


Απο: avgi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους