Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Οι έξι πρώτες αποκρατικοποιήσεις του 2012


Προκηρύξεις για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΔΙΕ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ΛΑΡΚΟ και ακίνητα το α΄ 3μηνο
Παρά τις αντίξοες συνθήκες στην Ελλάδα, αλλά πλέον και στην Ευρώπη, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προετοιμάζει τους νέους διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ταμείου, στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα δημοσιευθούν οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ, τον ΔΕΣΦΑ, τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και τη ΛΑΡΚΟ.

  Επίσης, θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πώληση ενός μικρού αριθμού ακινήτων του Δημοσίου. 

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η έκβαση τόσο των αποκρατικοποιήσεων που προετοιμάζονται όσο και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη (όπως η παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων και η αξιοποίηση της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό) εξαρτάται από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθοριστική και για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα είναι η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους (PSI). Εάν το εγχείρημα του εθελοντικού «κουρέματος» του χρέους στεφθεί από επιτυχία, η διοίκηση του ταμείου αναμένει ισχυρή ώθηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Συμβάσεις παραχώρησης

Ελπίδες υπάρχουν και για την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και για την επανέναρξη, εντός του πρώτου εξαμήνου, των συζητήσεων για την επέκταση της σύμβασης για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 Aπο:kathimerini







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους