Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ολοι οι σαλταρισμένοι στους δρόμους


http://www.inout.gr/attachment.php?attachmentid=74767&d=1325024089Παρατηρώντας τελευταίως το τι γίνεται στους δρόμους μας, πραγματικά είναι να σαλτάρεις. Οπως άλλωστε σαλταρισμένοι είναι οι περισσότεροι οδηγοί των αυτοκινήτων αλλά και οι επιβάτες τους.
Ελα όμως που… σαλτάρισμα (ιδιαίτερα αν αυτό δεν το επιθυμείς) και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Και αν σε αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ βάλεις και τους παντελώς παρατημένους από κράτος και κοινοπραξίες ελληνικούς δρόμους, ε, τότε αυτό μετατρέπεται σε θανατηφόρο.


Τονίζω το μη ηθελημένο σαλτάρισμα, που είναι και το πιο επικίνδυνο.

Γιατί μπορεί κάποιος να σαλτάρει από έρωτα, από πάθος, από αγάπη, από καψούρα…, όμως όταν σαλτάρεις από την ψυχολογική πίεση που σου ασκούν οι πολιτικάντηδες με τις πολιτικές τους (ο θεός να τις κάνει), τα μνημόνια και τα χαράτσια, τότε τα πράγματα μετατρέπονται σε άκρως επικίνδυνα.


Μέσα στις ορδές των σαλταρισμένων Ελλήνων, λοιπόν, υπάρχουν διάφορες ομάδες, οι οποίες ομαδοποιούνται σε τρεις. Η μία είναι αυτών που «ΟΚ, δεν τρέχει και τίποτα» με μνημόνια κ.λπ. γιατί έχουν βγάλει τα εκατομμύρια του μπαμπά έξω, έχουν και ένα δεύτερο διαβατήριο στα χέρια τους και χαίρονται τα καλά της Ελλάδας (μπουζούκια, τοποθεσίες κ.λπ.) όπως πριν, έχοντας όμως το ένα πόδι έξω, μήπως και τους την πέσουν.


Η άλλη ομάδα είναι του «ναι μεν διαβλέπω ένα πρόβλημα, αλλά δεν το έχω πάρει χαμπάρι ακόμα». Οπότε ζουν τη ζωή που ζούσαν, έστω και αν οι… οβίδες σκάνε δίπλα τους. Σφυρίζουν αδιάφορα και τώρα τις γιορτές θα πάρουν σβάρνα τα χλιδάτα θέρετρα που, σημειώστε, παρά τις τσουχτερές τιμές, έχουν πληρότητα 100%. Αυτή η δεύτερη κατηγορία, λοιπόν, δείχνει σήμερα να είναι και η μεγαλύτερη πληθυσμιακά.


Η τρίτη είναι αυτή που αρχίζει να πληθαίνει επικινδύνως, κυρίως από τα πρώην μέλη της δεύτερης ομάδας. Είναι αυτοί που πραγματικά έχουν βιοποριστικό πρόβλημα και απελπισμένοι αναζητούν κάποια σανίδα σωτηρίας.


Και οι τρεις αυτές ομάδες, λοιπόν, αυτές τις μέρες συναντώνται στους δρόμους. Και όλοι είναι σαλταρισμένοι, κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Και η κάθε ομάδα, ανάλογα με το σαλτάρισμα του καθενός, συμπεριφέρεται αναλόγως.


Αυτό, λοιπόν, ας το έχουμε στο μυαλό μας τις μέρες αυτές, είτε εκδράμουμε είτε κινηθούμε εντός πόλεων.


Ας σεβαστούμε τα προβλήματα που κρύβει ο καθένας μας μέσα του, έστω κι αν αυτός (ο σαλταρισμένος δηλαδή) που μας την έπεσε στον δρόμο δεν έκανε το ίδιο.


Καλές εορταστικές διαδρομές…

 
Τάκης Τρακουσέλης
Απο: protothema




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους