Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τα θεριά είναι ντόπια


Τα κόμματα της πλουτοκρατίας έκαναν το χρέος τους.
Ψήφισαν ένα μνημόνιο κατακρεούργησης του λαού και τούτο στο όνομα της «ευρωπαϊκής προοπτικής» της χώρας, στο όνομα της«παραμονής στην ΕΕ».
Αλλά, αφού είναι έτσι, τότε άθελά τους αποκαλύπτουν και τη μεγάλη αλήθεια:
Από τη στιγμή που προϋπόθεση για τη δική τους ύπαρξη και τη δική τους συμμετοχή μέσα στην ΕΕ είναι η υπαγωγή του ελληνικού λαού στην κατηγορία του είλωτα,
τότε ο μόνος δρόμος για να πάψει ο λαός να είναι είλωτας, ο μόνος δρόμος για να αποφευχθεί ο εξανδραποδισμός του λαού,
δεν μπορεί παρά να ταυτίζεται και να περνά μέσα από το δρόμο της αποδέσμευσης και απολύτρωσης του λαού και της χώρας από τα δεσμά της ΕΕ.


Τα θεριά είναι ντόπια
«Τις φορές, που ο δεμένος πετάχτηκε απάνου
με τα δόντια να κόψει του ξένου τυράννου
το λυτάρι, δεμένος βρισκότανε πάλι.
Τονε δένανε τρίδιπλα οι ντόπιοι μεγάλοι.
Τώρα η Νύχτα τελειώνει... Παθοί και μαθοί
ξέρουν, όταν η μάχ' η μεγάλη δοθεί,
για να μην ξαναχάσουνε τη λεφτεριά τους,
θ' αφανίσουνε πρώτα τα ντόπια θεριά τους».
Κώστας Βάρναλης
          ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ      
                                       ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 12/2   
         Η Λαϊκή οργή θα σμπαραλιάσει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ 
  • Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές βροντοφώναξαν σε όλη τη χώρα : «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση της εγκληματικής πολιτικής, μαζί με την τρόικα. Να μην υπογραφεί κανένα μνημόνιο. Καμιά νέα συμφωνία. Να πληρώσει η πλουτοκρατία».
  • Συγκλονιστική η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
  • Οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν άφοβα το οργανωμένο σχέδιο κρατικής καταστολής της διαδήλωσης.
Με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας, η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα κι η νεολαία απαίτησαν να μην εγκριθεί από τη βουλή το νέο μνημόνιο, δίνοντας αποφασιστική απάντηση στην αντιλαική πολιτική και τους κυβερνητικούς εκβιασμούς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών με χαρακτηριστική την πολύ μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων με αιτήματα κατά της Δανειακής Σύμβασης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους, με λαική εξουσία για να αξιοποιείται ο πλούτος της χώρας και να δίνει ευημερία στο λαό.
Ο ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ  Χ. Κατσιώτης σημείωσε στην ομιλία του: «Ο λαός δεν πρέπει να τους φοβηθεί, ούτε να κάτσει ήσυχα να τον γδάρουν ζωντανό. Καμία σημασία δεν έχει αν αυτό θα γίνει μέσα ή έξω από το ευρώ, με ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Αυτό που έχει ζωτική σημασία είναι να αποφασίσει ο λαός ότι δεν πρόκειται να κάνει άλλες θυσίες για χάρη της πλουτοκρατίας, να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών, ενώ ο ίδιος και τα παιδιά του να βουλιάζουν στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση».
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα αφαιρούν 3 μισθούς ετησίως από τους εργαζόμενους (22% μείωση) και 4 μισθούς ετησίως από τους νεοπροσλαμβανόμενους εργάτες (32% μείωση), εκτός από τα υπόλοιπα μέτρα και χαράτσια που αφαιρούν πολλαπλά το όποιο εναπομείναν εισόδημα του εργάτη.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν επί 6 και πλέον ώρες στο δρόμο, οργανωμένοι, συγκροτημένοι στα τεράστια μπλοκ τους πιασμένοι σε αλυσίδες με αφοβία, παρά το όργιο καταστολής και τη δράση προβοκατόρων που έκαιγαν κτίρια στο κέντρο της πόλης. Επρόκειτο για σχέδιο άγριας και ωμής κρατικής καταστολής που αξιοποίησε τους κουκουλοφόρους. Οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί χτύπησαν με τόνους χημικών (είναι ενδεικτικό ότι από νωρίς τα απόγευμα εξαντλήθηκαν τα αποθέματα χημικών των δυνάμεων καταστολής) και κρότου - λάμψης, εντελώς αναίτια, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που πλημμύρισαν χτες το κέντρο της πόλης, την ώρα που συζητιόταν στη Βουλή το νέο μνημόνιο.
Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρο: Να μη φτάσει ο κόσμος στο Σύνταγμα. Να τσακίσουν τη διαδήλωση. Επιπλέον στόχος αυτού του σχεδίου, που περιελάμβανε δεκάδες πυρκαγιές και υλικές καταστροφές στο κέντρο της πρωτεύουσας, ήταν να υποταχθεί, ο εργατόκοσμος της Αθήνας στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να κρυφτούν από τις κάμερες οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, που διαδήλωσαν με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, αλλά και να διαλυθεί η μαζικότατη διαδήλωση, καθώς και να περάσουν τα εκφοβιστικά διλλήματα της «σωτηρίας της πατρίδας» ή της «καταστροφής» και του «χάους» μιας πιθανής χρεοκοπίας.
Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ κατήγγειλε «κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ  εκβιάζουν και απειλούν το λαό ψηφίζοντας το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτίρια, για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό (….) Τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν. Χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό. Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων».
Μέσα στη βουλή κατά τη συζήτηση των βάρβαρων μέτρων της Δανειακής Σύμβασης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ιδεολογική και πολιτική υπεροχή αποκάλυψε τα τρομοκρατικά διλήμματα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, τα ΜΜΕ περί μονοδρόμου εφαρμογής της Δανειακής Σύμβασης για να μην χρεοκοπήσει ο ήδη χρεοκοπημένος λαός. Με τις παρεμβάσεις τους οι κομμουνιστές βουλευτές και τεκμηριώνοντας το γιατί κανένας βουλευτής δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει τα βάρβαρα μέτρα που αφανίζουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα, άσκησαν πίεση κι  όξυναν στο έπακρο τις  αντιθέσεις που εκδηλώθηκαν στα αστικά κόμματα και εκφράστηκαν με σοβαρές απώλειες τους στην ψηφοφορία. Το μεν ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ψηφοφορία ανακοίνωσε 22 διαγραφές βουλευτών(ορισμένων νυν υπουργών αλλά και πολλών πρώην υπουργών) και άλλοι 9 τέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων για τις επόμενες εκλογές. Ενώ 21 βουλευτές της ΝΔ εναντιώθηκαν στη γραμμή για υπερψήφιση της σύμβασης και διαγράφηκαν υπουργοί της κυβέρνησης. Το εθνικιστικό κόμμα ΛΑΟΣ ενώ είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε κατά της Δανειακής Σύμβασης δε συμμετείχε στην ψηφοφορία, 2 βουλευτές του υπερψήφισαν τη Δανειακή Σύμβαση.  Είναι ενδεικτικό ότι τη Δανειακή Σύμβαση ψήφισαν συνολικά 199 στους 278 βουλευτές. Κατά ψήφισαν 74 βουλευτές.  
Μπροστά στην πίεση που άσκησε το ΚΚΕ,  τα αστικά κόμματα επιστράτευσαν τον αντικομουνισμό και την αθλιότητα που χαρακτήρισε μεταξύ άλλων και την προκλητική ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στελέχους του ΠΑΣΟΚ  Ευ. Βενιζέλου, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ διαμαρτύρονταν όρθιοι, απαντούσαν δυναμικά στους εκβιασμούς ενώ από τα έδρανα της ΚΟ του ΚΚΕ πετάχτηκε συμβολικά προς τα υπουργικά έδρανα ο τόμος του άθλιου νομοσχεδίου.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα παίρνοντας το λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων: Προσπαθείτε κυριολεκτικά να αλώσετε το μυαλό των ανθρώπων που υποφέρουν, της φτωχολογιάς, με μια πρωτοφανή θα έλεγα ιδεολογική τρομοκρατία. Με συγχωρείτε, δεν σας ταυτίζω, αλλά ο Γκέμπελς θα τη ζήλευε. Έρχεται η μεγάλη χρεοκοπία! Πού τα λέτε; Στο χρεοκοπημένο λαό; Όχι, εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για μια σωσμένη Ελλάδα, με χρεοκοπημένο λαό(…)Απ' το πρωί δεν λέτε τίποτε άλλο παρά καταστροφή μέχρι και εμφύλιος... Εδώ η κρατική τηλεόραση θυμήθηκε τον εμφύλιο... Θα απαντήσουμε, όταν έρθει ώρα. Αλλά εσείς έχετε ευθύνη όταν βάζετε στο λαό τέτοια ζητήματα. Έχετε τις ημερομηνίες της τρόικας ή της Κομισιόν. Κι εγώ σας λέω το εξής πράγμα: Με συγχωρείτε, ότι κι αν είναι, παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν ήταν παραμονές ή όχι να υπογραφούν συμφωνίες, τέτοια τελεσίγραφα δεν έμπαιναν.(…) Μας προκαλείτε. Από το πρωί ακούμε: Πόλεμος, δεν θα 'χουμε συντάξεις, θα παίρνουμε δελτία, δεν ξέρω τι άλλο και στο τέλος τι θέλετε; Και εμφύλιο! Ποιος πυροδοτεί; Έχουμε και όρια. Ευγενείς είμαστε, αλλά όχι και ηλίθιοι»(...) Επομένως, εμείς λέμε στο λαό το εξής: Η βαθιά χρεοκοπία θα έρθει, με ευρώ ή δραχμή, δεν μπορούμε να προδικάσουμε. Δεύτερον, ακόμα και να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της η Ελλάδα, οι άλλες χώρες θα την αναπτύξουν πιο πολύ. Άντε, το πολύ πολύ να ανέβει δυο-τρία σκαλοπάτια. Και αυτή η ανταγωνιστικότητα θα κοστίζει ακόμα περισσότερο στον εργαζόμενο, η Ελλάδα θα είναι υπερχρεωμένη 150 χρόνια, όπως έγινε με τα δάνεια "της ανεξαρτησίας"(…)ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή. Ο λαός δεν πρόκειται να γλιτώσει τη χρεοκοπία ό,τι κι αν κάνει, ακόμα κι αν δεχθεί να δουλεύει χωρίς αμοιβή για ένα, δυο, τρία χρόνια. Εμείς υποστηρίζουμε: Αγώνες, αν μπορούν να ματαιώσουν το χειρότερο(…) Και για να γίνει αυτό, πρέπει στην προμετωπίδα και στην κατεύθυνση του λαϊκού κινήματος να είναι η διαδοχή αυτού του πολιτικού συστήματος με το πολιτικό σύστημα της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Αποδέσμευση και μονομερής διαγραφή του χρέους. Δεν υπάρχει άλλη λύση για το λαό» κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ  επίσης με τεκμηριωμένο τρόπο απαντήθηκαν οι κυβερνητικοί εκβιασμοί:
«οι βουλευτές σήμερα έχουν ιδιαίτερη ευθύνη», αφού «βάζετε την υπογραφή σας για να ζήσει ο εργάτης με 489 ευρώ σε αυτές τις συνθήκες ακρίβειας», για «να ζήσουν οι νέοι και οι νέες με 440 ευρώ και ένα ελάχιστο τμήμα των ανέργων συμφωνείτε να ζήσουν με 330 ευρώ»(…) «δεν έχει κανένας το δικαίωμα να καταδικάσει τον εργαζόμενο στα 400 ευρώ μισθό. Τι θα πείτε, ότι "εμείς σας θάβουμε γιατί θέλουμε το καλό σας;"»(…) «αυτό που σας ενδιαφέρει είναι σε τι νόμισμα θα αποτιμηθεί η λαϊκή φτώχεια;»(…) «το σύστημα έχει εξαντλήσει τα ιστορικά του όρια δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα κομμάτι ψωμί για να εξαγοράσει συνειδήσεις»(…) «ο κοινωνικός πλούτος σήμερα είναι σε απίστευτα ύψη και εσείς του ζητάτε να ζήσει στο μεσαίωνα». «Εμείς», σημείωσε, «σε αυτούς λέμε ψηλά το κεφάλι. Δεν έχετε να χάσετε τίποτε παρά μόνο τις αλυσίδες σας».

ΤΔΣ  

13/2/12

Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κ. Ρούσσης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους