Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Στη χώρα της "κωλοτούμπας"...


Την ίδια ώρα που η Ευρώπη προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει αυτό που απεύχεται, οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα ανταγωνίζονται σε τακτικισμούς και ...«κωλοτούμπες», εξαλείφοντας οποιαδήποτε ρανίδα αξιοπιστίας έχει απομείνει σε αυτήν τη χώρα και επισπεύδοντας ίσως το μοιραίο.

Από τα δύο πάλαι ποτέ κόμματα εξουσίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, έως τον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι εναλλαγές θέσεων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και συμπεριλαμβάνουν θέματα από τη μετενέργεια έως... τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης μετεκλογικά, με στόχο την αποφυγή τρίτης προσφυγής στις κάλπες.



Ο φίλτατος κ. Π. Καμμένος συναινεί, πλέον, και εμφανίζεται πρόθυμος, υπό τον όρο της κατάργησης του μνημονίου, να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κόμματα που υπεραμύνονται της ανάγκης διατήρησής του, κάτι που αρνούνταν έως τώρα, και μάλιστα χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, στη διάρκεια των πρόσφατων διερευνητικών εντολών.


Ο φίλτατος κ. Φ. Κουβέλης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αντιφάσκει στις πολιτικές του θέσεις, και καθιστά σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να οδηγηθεί η χώρα σε τρίτες εκλογές, υπαινισσόμενος ευθέως τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι που επίσης αρνείτο έως τώρα, θέτοντας ως προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν.


Ο φίλτατος κ. Αλ. Τσίπρας και τα λοιπά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουν σε καθημερινή, πλέον, βάση ένα πλήρες φάσμα επιλογών, αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσουν έναντι του μνημονίου.


Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η αρχική τους θέση περί μονομερούς κατάργησής του και υιοθέτησης μορατόριουμ έναντι του χρέους, της επαναδιαπραγμάτευσής του και, εσχάτως, της πολιτικής αντί της νομικής κατάργησής του, όπως την περιέγραψε ο κ. Γ. Δραγασάκης.


Εάν η στήλη παραλείπει ορισμένες από τις διαθέσιμες επιλογές, συγχωρήστε την, δεν είναι εκ προθέσεως αλλά εξαιτίας της πληθώρας τους…


Ο φίλτατος κ. Ευάγγ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να έχουν εμπλακεί σε ένα ιδιόρρυθμο σλάλομ αντιπαράθεσης με τον ΣΕΒ, αναφορικά με την κατάργηση της μετενέργειας, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον, ωσάν να ήταν ο ΣΕΒ που την ψήφισε στη Βουλή.


Τέλος, ο φίλτατος κ. Αντ. Σαμαράς έχει μάλλον καλυφθεί από πλευράς «κωλοτούμπας» για αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις, δεδομένου ότι έσυρε αυτήν τη χώρα σε εκλογές, απειλώντας μάλιστα με νέα προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που δεν θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία.


Πλέον, όμως, συμμαχεί με την αγαπητή κ. Ντ. Μπακογιάννη, την οποία αντιμετώπιζε ως ανάθεμα και είχε εκδιώξει από τη Ν.Δ., όταν αυτή υπεραμυνόταν του μνημονίου, που ο ίδιος τότε καταψήφιζε...


Ο κατάλογος είναι μακρύς και είναι, ενδεχομένως, ανούσιο να επιχειρεί κανείς να καταγράψει τις διάφορες ανακολουθίες ή μεταλλαγές στις θέσεις που ενίοτε υιοθετεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας.


Ούτως ή άλλως, αυτή είναι η φύση της πολιτικής στην Ελλάδα, όπου έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος εμφανίζεται συχνά πρόθυμο να πιστέψει ακόμη και ιαχές του τύπου «λεφτά υπάρχουν», ενώ αποστρέφει το βλέμμα του από όσους κάνουν το λάθος να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας.


Αξίζει όμως να θυμόμαστε ότι, εάν σήμερα η χώρα μας βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, τούτο οφείλεται και στο γεγονός ότι αποδείχθηκε αναξιόπιστη…


Ν.Γ.Δρόσος 


Απο: greece-salonika








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους