Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΤΑΙΠΕΔ σαν να λέμε...υπερυπουργείο

                                                                    Του “Αλιέως” 
 
Και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα της νέας προεκλογικής περιόδου οι πολιτικοί είτε δεν έχουν αντιληφθεί είτε δεν θέλουν (ή δεν μπορούν γιατί δεν γνωρίζουν) τι συντελείται με το προσφιλές μας Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Θυμίζουμε, πως η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων μετέφερε στις 26/4 όχι ΜΟΝΟ τις συμμετοχές σημαντιικών εταιρειών του Δημοσίου ΑΛΛΑ και τα δικαιώματα ψήφου στις γ.σ , που ως πρότινος ασκούνταν από το υπουργείο Οικονομικών. Θυμίζουμε επίσης, πως όλως περιέργως η απόφαση της ΔΕΑ έγινε γνωστή ΜΕΤΑ τις εκλογές της 6/5 (από αμέλεια υποθέτουμε...).

Πρακτικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κων. Μητρόπουλος έχει πλέον την δικαιοδοσία να ασκεί αρμοδιότητες ΥΠΟΥΡΓΟΥ στις γ.σ των


κρατικών εταιρειών που το Ταμείο θα εκποιήσει βάσει του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου θα ψηφίζει για τον ορισμό διοίκησης, ενώ διευκρινίζεται πως ΜΟΝΑΔΙΚΗ αποστολή του ΤΑΙΠΕΔ είναι η δημιουργία εσόδων από την πώληση της δημόσιας περιουσίας, οργανισμών. Πρόκειται για έσοδα, που ΔΕΝ θα εισρέουν στα δημόσια ταμεία ΑΛΛΑ αυτηρά και αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του χρέους.

ΤΑΙΠΕΔ σαν να λέμε...υπερυπουργείο και Κων. Μητρόπουλος με αρμοδιότητες σχεδόν...τσάρου. Καθώς πρόκειται για ανεξάρτητο οργανισμό, με ιδιότυπο καθεστώς συνδιοίκησης (με την κυβέρνηση) και μάλλον χαλαρό θεσμικό πλαίσιο ελέγχου από την Βουλή. 

Η τελευταία κόντρα του Ταμείου με τον Μ. Βορίδη είναι εξαιρετικά διαφωτιστική για την ισχύ και το ΄΄όπλο΄΄ , που έχουν οι του ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια τους. Και επίσης του πως θα παιχτεί το ξεπούλημα των ΄΄ασημικών΄΄ στους ενδιαφερόμενους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους