Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αναμένεται σήμερα συνάντηση όλων των Σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στη Χαλκίδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ήδη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λοκρών στην Αταλάντη εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του σ’ αυτή την εξέλιξη, ενώ παράλληλα χτες το βράδυ συνεδριάσε και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία. 

Αύριο έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκε και συνάντηση στη ΓΣΕΕ.


Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λοκρών, «το κλείσιμο του εργοστασίου θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία αλλά και συνολικότερα στην κοινωνία της περιοχής».

Ο ίδιος ο δήμαρχος, Νίκος Λιόλιος, υποστήριξε πως «τα οποιαδήποτε σχέδια για την εκποίηση του εργοστασίου θα βρουν απέναντι τις τοπικές κοινωνίες». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε πως μέχρι σήμερα οι διάφορες απαιτούμενες άδειες λαμβάνονταν με την πίεση των εργαζομένων και η λειτουργία του εργοστασίου «εξασφαλίζεται μέσα σ’ ένα καθεστώς κοινωνικής ειρήνης».

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης, που εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, υπήρχαν διχογνωμίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας αφού από τη μια πλευρά οι εργαζόμενοι επικαλούμενοι στοιχεία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ υπογραμμίζουν ότι το εργοστάσιο έχει κέρδη πάνω από 6 εκατ. ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής του ταμείου κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως έχει ζημιά περίπου 5 εκατ. ευρώ.
 

Αναμένεται σήμερα συνάντηση όλων των Σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στη Χαλκίδα όπου θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, ενώ εκείνο που έγινε γνωστό, είναι ότι υπάρχει πρόθεση και από τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στις 25 Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες λειτουργίας. Παράλληλα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους ενώ απορρίπτουν κάθε σενάριο για δημιουργία νέας εταιρείας.











Απο:capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους