Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ


                Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ  Υ Π Ο Υ
                   Αταλάντη 6-6-2012


Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος, επισκεπτόμενος σήμερα το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, και σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, στην αλλαγή της πρωινής τους βάρδιας, εξέφρασε  την αμέριστη συμπαράσταση, στον αγώνα τους,  ενάντια στις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος  και  ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.
Παράλληλα κάλεσε για το θέμα, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12.30 μ.μ., αναφερόμενος δε στις εξελίξεις, ο  Δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος, δήλωσε τα εξής:


«Θέλω να υπενθυμίσω, ότι ήδη από τις  αρχές Μαρτίου του 2011 είχαμε εκφράσει την έντονη αντίθεσή μας, ακόμη και με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Είχαμε εναντιωθεί στους χαμηλούς μισθούς και στην άνευ όρων εκποίηση της έκτασης των πέντε εκατομμύριων στρεμμάτων. Είχαμε αποφασίσει να εμποδίσουμε τα σχέδια εκείνων, που από το 2004 έως το 2009 δημιούργησαν και συσσώρευαν χρέη και οφειλές και  τώρα προσπαθούν να επωφεληθούν και να ξεπουλήσουν όσο-όσο, θυμίζοντας μας τη Λαϊκή Παροιμία – Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται–.
Σήμερα υπερθεματίζουμε με τη λήψη και νέας  απόφασης, παρουσία, των Σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Λοκρών.
Καλούμε σε συμπαράσταση τους όμορους Δήμους και την Αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, σε ένα κοινό μέτωπο, σε ένα κοινό αγώνα, ενάντια σε κάθε μεθοδευμένη προσπάθεια άνευ όρων πώλησης».    
Με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, θα οργανωθούν λαϊκές συνελεύσεις ώστε να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα, οι μεθοδεύσεις και οι αλυσιδωτές και καταστροφικές συνέπειές τους.
Παράλληλα, ο Δήμος Λοκρών, θα παρέμβει άμεσα ώστε να δοθούν όλες οι απαραίτητες  αδειοδοτήσεις, για να  συνεχιστεί  η λειτουργία  του εργοστασίου και καλεί τους εργαζόμενους, να συνεχίσουν να εργάζονται, να αντιστέκονται και να περιφρουρούν την περιουσία  και τα συμφέροντά τους.
  • ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ. 
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΡΙΤΩΝ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους