Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Στο επίκεντρο των συζητήσεων η διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

Σίμος Κεδίκογλου: να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση αν θέλει τη ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία

«Είναι ζήτημα πολιτικής υπευθυνότητας να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ και να δεσμευτεί με επίσημη ανακοίνωση, ότι είναι υπέρ της διατήρησης της ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία μέχρι να εξευρεθεί στρατηγικός επενδυτής».
Αυτό επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στους εργαζόμενους...

 κατά τη σημερινή επίσκεψη, που πραγματοποίησε το κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο του εργοστασίου.

Επανέλαβε, ότι το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή είχε μεριμνήσει για την αδειοδότηση της εταιρείας και τότε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν, ότι η ΛΑΡΚΟ πρέπει να κλείσει. Όπως είπε ο Σίμος Κεδίκογλου: «αν σταματήσει να λειτουργεί έστω και μία μέρα η ζημιά θα είναι τεράστια και οι εργαζόμενοι σε πέντε Νομούς θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες. Η ΛΑΡΚΟ είναι η πιο στρατηγική βιομηχανία στην Ελλάδα, παίζει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες αγορές και πρέπει να στηριχθεί».
Κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη όσον αφορά στην παράταση της μίσθωσης.
 

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, στην οποία συμμετείχαν οι: Σίμος Κεδίκογλου, Αναστάσιος Λιάσκος, Γιάννης Παπαγρηγορίου και οι συνδικαλιστές κκ. Θανάσης Ραπτάκης, Μούντριχας Βασίλης, Κόντης Άγγελος και Κούρνης Γιάννης. 
Αν σταματήσουν τα καμίνια της ΛΑΡΚΟ έστω και για μία ημέρα θα χρειαστούν 6 μήνες για να δουλέψουν ξανά και το κόστος των επισκευών θα είναι τεράστιο. Αν την κάνουν ένα κουφάρι τότε δεν θα ενδιαφέρει κανέναν»


Απο:oneiropagida


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους