Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ



Συνάδελφοι πριν από τις εκλογές του Σωματείου
προειδοποιήσαμε έγκαιρα πως Το ξεπούλημα της
ΛΑΡΚΟ έχει ήδη αρχίσει, στόχος είναι οι εργαζόμενοι και οι κατακτήσεις τους. Η πορεία για την ιδιωτικοποίηση σημαίνει πρώτα από όλα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, στις εργατικές κατακτήσεις και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.... Ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έρχεται...



 είναι η ενότητα των εργατών και η ανεξάρτητη εργατική δράση με κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις για την σωτηρία της δουλειάς μας, των οικογενειών μας και την ίδια της ΛΑΡΚΟ. Προειδοποιήσαμε τους εργάτες καταγγέλλοντας ιδιαίτερα αυτούς που με ευκαιρία τις δηλώσεις για εκκαθάριση και ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στις 5/6 έστησαν              « μηχανή » για να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ( παρεμβάσεις τοπικών, κοινοβουλευτικών και συνδικαλιστικών παραγόντων ) έχοντας σκοπό να πείσουν τους εργάτες πως αυτοί μπορούν να τους σώσουν. Όλα αυτά γίνονταν ενόψει εκλογών (εθνικών και συνδικαλιστικών) έτσι ξεγελώντας τους εργάτες άρπαξαν την ψήφο τους. 
Οι εκλογές όμως πέρασαν και όπως το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μετατράπηκε στον εφιάλτη των μνημονίων έτσι και οι διαβεβαιώσεις πως δεν θα μας αγγίξουν πήγαν περίπατο.
Η απόλυση Μπαράκου και ο ερχομός του διαδόχου του γίνεται για να εφαρμόσει τις περικοπές, να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ για να γίνει δελεαστική η εταιρία για τους διάφορους επενδυτές ( έτσι λέγονται τα κοράκια που καραδοκούν για να αρπάξουν την περιουσία του λαού).
Συνάδελφοι ο ρόλος του σωματείου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Δεν έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα να βγάλουν μία ανακοίνωση ούτε να συγκαλέσουν γενική συνέλευση για να ενημερώσουν τον κόσμο.
Διαμαρτύρονται μόνο για την απόλυση Μπαράκου και για την ανατροπή των συμφωνιών, δεν μας λένε όμως σε ποιες συμφωνίες αναφέρονται.
Συνάδελφοι οι επισκέψεις στα πολιτικά γραφεία δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Είναι τακτική συμβιβασμού
και υποταγής. Μόνο η ενότητα των εργατών και ο αδιάκοπος αγώνας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και των αφεντικών.
Μια επιτροπή αγώνα πρέπει να δημιουργηθεί από τους ίδιους τους εργάτες και τους κατοίκους της περιοχής.
Μία επιτροπή ανοιχτή σε όλους τους εργάτες, τους κατοίκους και τους αγωνιστές που θέλουν ενεργά να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις περικοπές της ζωής μας και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και όλης της δημόσιας περιουσίας, έτσι μόνο με την δική μας εργατική πάλη χωρίς να αναθέτουμε την ζωή μας σε «σωτήρες » έχουμε ελπίδα να σωθούμε.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

                                               30/8/2012





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους