Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σ. Κεδίκογλου: Χρειάζεται η βοήθεια της ΕΕ για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΛΑΡΚΟ

«Θα πρέπει οι εταίροι μας να μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κρατικές επιδοτήσεις. Θα πρέπει να βοηθήσουν να λύσουμε ένα αντίστοιχο πρόβλημα που έχει η ΛΑΡΚΟ που τις έχουν επιβληθεί πρόστιμα από την Ε.Ε., για να μπορέσει να προχωρήσει η αποκρατικοποίησή τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 
Υπάρχει βούληση της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις, τόνισε μιλώντας στο Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Όπως είπε, έχουν καθυστερήσει οι αποκρατικοποιήσεις για το ΙΒC (σσ: το κτίριο του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων) και τα λαχεία, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν και νομικής φύσεως θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ για τις αποκρατικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΛΑΡΚΟ που συνδέονται με πρόστιμα για επιδοτήσεις.
«Θα πρέπει οι εταίροι μας να μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κρατικές επιδοτήσεις. Θα πρέπει να βοηθήσουν να λύσουμε ένα αντίστοιχο πρόβλημα που έχει η ΛΑΡΚΟ που τις έχουν επιβληθεί πρόστιμα από την Ε.Ε., για να μπορέσει να προχωρήσει η αποκρατικοποίησή τους».
«Πρέπει να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις, ει δυνατόν και αύριο, όχι τόσο για το τίμημα που θα εισπράξουμε από αυτές. Αυτό είναι εντελώς δευτερεύον, προσωπική μου γνώμη, σχεδόν και αδιάφορο ... Είναι το ξεκίνημα της αναστροφής του υφεσιακού μας κύκλου» δήλωσε και ο βουλευτής της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε μιλώντας στη ΝΕΤ, «για να βρει ο κόσμος δουλειά, πρέπει να μπουν στη χώρα λεφτά, πρέπει να ανοίξουν επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό, κανένας δεν φέρνει λεφτά στην Ελλάδα, εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα σε ένα διάστημα έξι μηνών θα χρεοκοπήσει».
Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και τις αντιδράσεις συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. «Ορισμένες από τις ανακοινώσεις (σσ. των συνδικαλιστών) της ΝΔ, εγώ προσωπικά τις ακούω και δε μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά τους από του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τι τους διαφοροποιεί στο να είναι στη ΝΔ από το να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως συνεχίζει να επιτίθεται στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας. «Δεν αποτελούν αντίβαρο για τη μη εφαρμογή άλλων μνημονιακών μέτρων μείωσης μισθών και απολύσεων, αλλά συμπλήρωμά τους σε μια λογική αποδόμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών» σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση.
Καταλήγοντας τονίζει πως «αυτό που η κυβερνητική τρόικα προσπαθεί να αποκρύψει αναμασώντας αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα δόγματα, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και ο επαναπροσανατολισμός τους στη βάση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών».
Σε άλλη του ανακοίνωση επαναλαμβάνει πως «οι προεκλογικές εξαγγελίες περί αναδιαπραγμάτευσης και για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, αποδείχτηκαν άθλια ψέματα με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του λαού». Όπως υποστηρίζει, «το μνημονιακό πακέτο των νέων μέτρων δεκάδων δις που αποφασίζει η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την εκ νέου λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτου».
Για «νέο τσουνάμι μέτρων σε δύο δόσεις» που προετοιμάζει «η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση των προθύμων» κάνει λόγο σε δήλωσή του και ο συντονιστής γραμματέας εργασιακών και κοινωνικών θεμάτων και αυτοδιοικητικών υποθέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μανώλης.
«Οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, εγκαταλείποντας τις κόκκινες γραμμές και τις δεσμεύσεις για διαπραγμάτευση», αναφέρει ο κ. Μανώλης επικρίνοντας τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «ανέλαβαν το ρόλο του «τροχονόμου» της τρόικας για να εφαρμοστεί με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις μια «ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική κοινωνικής αναλγησίας» και γενικού «ξεπουλήματος, που, αντί να σώσει τη χώρα, τη φέρνει πιο κοντά στη χρεοκοπία».
«Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε αυτή τη πολιτική που οδηγεί σε απόλυτη φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Βρισκόμαστε δίπλα στα κοινωνικά κινήματα και τους συμπολίτες μας που αντιστέκονται και παράλληλα δίνουμε καθημερινά τη μάχη μαζί τους μέσα και έξω από τη Βουλή», καταλήγει η δήλωση του κ. Μανώλη. 




Απο:naftemporiki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους