Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τέλος τα δώρα για μισθωτούς και συνταξιούχους στο Δημόσιο – Ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας

- 1.000 ευρώ το χρόνο η απώλεια για όλους στο Δημόσιο
- Θέμα χρόνου να πέσει στο τραπέζι το “τσεκούρι” και στον ιδιωτικό τομέα
- Σκληρή μάχη μεταξύ των κομμάτων για τη μεγάλη μείωση

Ένα... αντίδωρο έμεινε στο Δημόσιο και αυτό όλα δείχνουν ότι κόβεται. Μπορεί να είναι σημείο τριβής μεταξύ των τριών κομμάτων της κυβέρνησης όμως όλα δείχνουν ότι η πρόταση του οικονομικού επιτελείου είναι η επικρατέστερη.

Η πρόταση περιλαμβάνει οριζόντια περικοπή...



13ου και 14ου μισθού, των δώρων δηλαδή σε όλους τους μισθωτούς, αλλά και αντίστοιχο τσεκούρι στις συντάξεις, επικουρικές και κύριες.

Κάπως έτσι στις απώλειες για τους συνταξιούχους από 2% ως και 20% θα προστεθεί η απώλεια των 250 ευρώ του Πάσχα και του καλοκαιριού, αλλά και τα 500 ευρώ των Χριστουγέννων, ό,τι είχε απομείνει δηλαδή από τα δώρα.


Η μείωση των εξόδων του κράτους θα είναι μεγάλη η τρόικα θα ικανοποιηθεί και μάλλον κανείς δεν σκέφτεται σε αυτό το σημείο ποιες θα είναι οι συνέπειες απώλειας 1.000 ευρώ για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους κάθε χρόνο.


Την ίδια ώρα είναι ανοιχτή η συζήτηση και για τα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Τα δύο τελευταία χρόνια αν και ο μέσος όρος των μισθών του ιδιωτικού τομέα ήταν αρκετά χαμηλότερος από αυτόν του Δημοσίου οι μειώσεις ακολούθησαν αυτές του δημοσίου, ξεπερνώντας κατά πολύ το 30%.


Έτσι η κίνηση για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί από μια αντίστοιχη κίνηση και στον ιδιωτικό τομέα, όπου βάσει της νέας νομοθεσίας η τελική απόφαση είναι του κράτους.


Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τη δύσκολη κατάσταση όλων των Ταμείων έχει πέσει η πρόταση (από τώρα) για κατάργηση των δώρων και στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.


Παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ετοιμάζονται για νέα πλήγματα, ειδικά οι εποχικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην οικοδομή που λαμβάνουν εποχικά επιδόματα.



 Aπo:newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους