Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η δόση...ο αμετροεπής πολιτικαντισμός και...τα όνειρα της μιας μέρας

Την προηγούμενη δεκαπενταετία, τουλάχιστον, όλη η χώρα έζησε σε μια εικονική οικονομική ευδαιμονία.
Η δόση...ο αμετροεπής πολιτικαντισμός και...τα όνειρα της μιας μέραςΔάνεια με την σέσουλα, για ακριβές κατοικίες, πολυτελή αυτοκίνητα, για κότερα ακόμα και εορτοδάνεια. Δάνεια με πίεση από τις τράπεζες, για κατανάλωση.
Ο Πολιτικαντισμός στο μεγαλείο του σε συνεργασία με άεργους εργατοπατέρες υψηλότατων αμοιβών, μοίραζε θέσεις στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, την Βουλή, τα Ν.Π.Δ.Δ.
Ίδρυε Δημόσιες επιχειρήσεις απίστευτου και ανεφάρμοστου σκοπού, προκειμένου να τρυπώσει μέσα τους πελάτες-ψηφοφόρους του.
 



Όσο για τις αμοιβές και τα επιδόματα, εκεί οι πολιτικοί και οι εργατοπατέρες όλων των κομμάτων έδωσαν ρεσιτάλ: Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, επίδομα προθέρμανσης μηχανής, επίδομα βιβλιοθήκης, επίδομα προπέλας ακόμα και επίδομα κυλικείου, κ.α.
Και όλα αυτά με δανεικά από τις φθονερές τώρα αγορές και όχι από το περίσσευμα της καλής διαχείρισης. Το κράτος έπαιρνε δανεικά για να ζουν πλούσια οι πολιτικοί και οι πελάτες τους.
Έτσι μοιραία φτάσαμε με την πάροδο του χρόνου τα δανεικά να τελειώσουν και για να ζήσουμε σαν κράτος να πρέπει να πάρουμε «τη δόση μας» και μετά την επόμενη και... έχει ο Θεός.
Και φτάσαμε σήμερα η προηγούμενη γενιά, να παραδώσει στους νέους μια χώρα ξεχαρβαλωμένη, εξαθλιωμένη, με στρατιές ανέργων νέων, με καραβάνια νέων Ελλήνων πτυχιούχων οικονομικών μεταναστών χωρίς όνειρα ή μάλλον με τα όνειρά τους να έχουν χρονικό ορίζοντα μιας μέρας, χωρίς ελπίδα, χωρίς μέλλον και προοπτική!

Οι παλαιότεροι θα πληρώνουμε δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια για χρόνια, μέχρι να πεθάνουμε, επειδή πιστέψαμε ή αποδεχτήκαμε ένα φαύλο πολιτικό σύστημα που και σήμερα ακόμα ζει και βασιλεύει.
Ένα φαύλο πολιτικό σύστημα, σε όλα τα επίπεδά του, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, που με τις πράξεις του και τις αποφάσεις του δίνει ακόμα και τώρα βήμα και τροφή εκεί που παλαιότερα αντιμαχόταν, και στην συνέχεια καταδικάζει, ξεχνώντας έστω και μια δημόσια συγνώμη στους δημότες του για τα λάθη του.

Και φτάσαμε πλέον σε ακραία φαινόμενα για τα οποία γελά όλη η Ευρώπη. Φτάσαμε στην σύλληψη του εκδότη του HOT DOC, Κώστα Βαξεβάνη γιατί έκανε το «έγκλημα» να παρουσιάσει την λίστα Λαγκάρντ με τους φοροφυγάδες καταθέτες εξωτερικού. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Γαλλικού περιοδικού L'Humanite που έγραψε: «Στην Ελλάδα δεν πρέπει να λες την αλήθεια διότι συλλαμβάνεσαι». Η φίμωση του τύπου και... η "Δημοκρατία των πολιτικών" αντάμα!!

Τελικά οι μόνοι που δεν συλλαμβάνονται σ' αυτή την χώρα είναι οι πολιτικοί, τα λαμόγια και οι εργατοπατέρες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και συνεχίζουν να οδηγούν την χώρα στην καταστροφή.





Γράφει ο Γιάννης Αγγελίδης, οικονομολόγος μελετητής...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους