Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Λοκρών


                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Αταλάντης και τις αντιδράσεις του Δήμου Λοκρών, η Λαική Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου την 18/1/13, και τη δεύτερη σύσκεψη του Δήμου με τους φορείς που έγινε την 19/1/13, τοποθετήθηκε ως εξής:




«Η Λαϊκή συσπείρωση ήταν είναι και θα είναι υπέρ της διατήρησης σύγχρονων δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών σε κάθε τόπο πλήρως επανδρωμένων με μόνιμους εργαζόμενους ώστε να καλύπτονται με επάρκεια οι λαϊκές ανάγκες.
Ήταν και θα είναι αντίθετη στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και το κλείσιμο οργανισμών και δημόσιων υπηρεσιών που εφαρμόζονται από την EE το ΔΝΤ την προχθεσινή, την χθεσινή και τη σημερινή κυβέρνηση για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Ήταν, είναι και θα είναι ενάντια στην εφεδρεία, διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εργαζομένων που προκύπτουν από αυτές τις διαδικασίες.
Από πολύ νωρίς αντιταχθήκαμε στην νέα αρχιτεκτονική δομή του αστικού κράτους που ξεκίνησε με τον «Καποδίστρια», συνεχίζεται με «Καλλικράτη», γιατί ξέραμε ότι από αυτές τις εξελίξεις μόνο δεινά θα προστεθούν στο λαό.
Σήμερα καταργούνται 90 ΔΟΥ και μεταξύ αυτών και η ΔΟΥ Αταλάντης. Χθες καταργήθηκαν τα γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο ΟΤΕ, το ΙΚΑ Λάρυμνας, πρώην κοινότητες και Δήμοι.
Αύριο θα καταργηθούν Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Κέντρα Υγείας, Σχολεία και άλλες ΔΟΥ.
Όλα αυτά φυσικά έγιναν με αποφάσεις των αστικών κυβερνήσεων. Όμως εσείς σήμερα πλειοψηφία του Δήμου και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως και οι προκατοχοί σας στους πρώην Δήμους χθες, ενώ ξέρατε πολύ καλά τι θα συμβεί, αποδεχθήκατε, στηρίξατε και εφαρμόζετε κατά γράμμα όλες τις πολιτικές επιλογές που εξυπηρετούν το αστικό κράτος.

Ταυτόχρονα και ενώ με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχετε αποδεχθεί τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που πρότεινε το Υπουργείο Οικονομικών, τα οποίο θα στεγασθεί σε Δημοτικό χώρο, εξαγγέλλετε κινητοποιήσεις για να παραπλανήσετε το λαό, να κρυφθείτε για να μη σας πάρει χαμπάρι.
Σκεφθείτε, είναι τεράστια αντίφαση, την ώρα που επιβαρύνεται με φόρους και χαράτσια ο λαός καταργούνται οι ΔΟΥ.
Γιατί γίνεται αυτό. Είναι ξεκάθαρο και το γνωρίζεται αλλά δεν το λέτε στο λαό. Οι όποιες υπηρεσιες προσφέρονται σήμερα από τις ΔΟΥ αύριο θα προσφέρονται από ιδιωτικές

επιχειρήσεις για να θησαυρίσουν. Το αστικό κράτος με τις αντιλαϊκές πολιτικές του που εξοντώνουν το λαό και προκειμένου να εξασφαλισθούν τα κέρδη των αφεντάδων, μελετημένα βαδίζει στα αχνάρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας και των κοτζαμπάσηδων που είχαν φοροεκτπράκτορες και στρατό ή χωροφύλακες να τους συνοδεύουν για να παίρνουν με την βία τα γεννήματα και τους φάρους από το λαό.
Αυτό θα γίνει και σήμερα. Ιδιώτες «κουμπουροφόροι» θα αρπάζουν βίαια φόρους και τις περιουσίες του λαού που ήδη έχουν αρχίσει να κατάσχονται.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων με σωστά αιτήματα στη κατεύθυνση που πρέπει ώστε να υπάρχουν και θετικά αποτελέσματα.
Εσείς τις αντιδράσεις που πραγματοποιείτε, τις περιορίζετε σε δευτερεύοντα και επιμέρους αιτήματα, τοπικές αντιπαραθέσεις, στις λογικές του διαίρει και βασίλευε χωρίς να εναντιώνεσθε στο κύριο που είναι η γενική κυβερνητική πολιτική χωρίς να απορρίπτετε την λογική των
συγχωνεύσεων, καταργήσεων, ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων και δημοτικών Υπηρεσιών.
Διαμαρτύρεσθε και κάνετε σημαία σας τη διαφοροποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού του ληστρικού αστικού κράτους, δεν αντιδράτε νια την επιβολή φόρων και χαρατσιών που εξοντώνουν το λαό, κουβέντα δεν βγάζετε για ας φοροαπαλλαγές των καπιταλιστών.
Εμείς λοιπόν σας λέμε να εναντιωθούμε κατά της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης, να κινητοποιηθούμε και να απαιτήσουμε σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες στο τόπο μας για να εξυπηρετείται έγκαιρα ποιοτικό και χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις ο λαός.
Να προτάξουμε και να απαιτήσουμε να καταργηθούν τα φοροχαράτσια, ο φόρος επιτηδεύματος, οι φόροι καυσίμων, ο ΦΠΑ στις δαπάνες των σχολείων, να υπολογίζονται οι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερού στις αποδείξεις.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι έχουμε τελείως διαφορετική λογική από τη δική σας και το ξέρετε καλά αυτό. Γι αυτό φροντίσατε τις κινητοποιήσεις να τις πραγματοποιήσετε χωρίς απόφαση του Δ.Σ., για αυτό ετσι θελικά μας αποκλείσατε από τη σύσκεψη της 11/1/13 με τους φορείς, για να μην ακουσθεί αυτή η λογική.
Τη λογική της Λαϊκής Συσπείρωσης πρέπει να κάνει σημαία του ο λαός, σε αυτή να συσπειρωθεί ώστε να αποτρέψει σε βάρους του συνέπειες. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τέλος στα μέτρα που τους εξαθλιώνουν, μόνο αν απορρίψουν τις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, για την κρίση και το χρέος που δεν ευθύνονται αυτοί.


                      Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι



                       ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

                      ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους