Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κλείστε το κινητό σας αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι

Είναι υπεύθυνα για εμφάνιση ψυχικών ασθενειών
Το μυστικό της ευτυχίας κρύβεται στο κινητό σας τηλέφωνο. Αν το αφήσετε στην άκρη και αφοσιωθείτε λίγο στους φίλους και την οικογένειά σας, αντί να στέλνετε μηνύματα, emails και να παίζετε παιχνίδια θα δείτε διαφορά στη ζωή σας... 





υποστηρίζει ο καθηγητής στο London School of Economics, Paul Dolan.

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι αν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, ενδέχεται να υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Καρταχένα της Κολομβίας ανέφερε ότι είναι ήδη γνωστές ψυχικές ασθένειες που συνδέονται με τον εθισμό στο διαδίκτυο και το «σύνδρομο της δόνησης-“φάντασμα”» (Phantom Vibration Syndrome), όταν κάποιος έχει το κινητό του στην τσέπη ή στην τσάντα και νομίζει ότι χτυπά ή έχει μήνυμα, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει.

«Η προσοχή μας είναι συνεχώς αποσπασμένη αλλού και αυτό είναι ένα “κόστος”. Όταν κανείς εναλλάσσει τις ασχολίες του απαιτείται η προσοχή του. Το να δίνει κανείς σημασία σε αυτό που κάνει, με ποιον είναι και να απολαμβάνει το χρόνο που έχει με τους φίλους του και τους δικούς του ανθρώπους είναι πολύ καλύτερο από το να ελέγχει διαρκώς το τηλέφωνό του για μηνύματα και emails» είπε.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ακόμη και μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορούν να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές, όπως για παράδειγμα όταν πηγαίνει κανείς σε ένα εστιατόριο με τους φίλους ή το σύντροφό του, να μην τοποθετεί το κινητό του στη μέση του τραπεζιού.

Ο καθηγητής Dolan είπε ακόμη ότι η ευτυχία δεν έρχεται με τον πλούτο.

Πρόσφατη έρευνα κατέταξε τους κατοίκους της Κολομβίας στους πιο χαρούμενους ανθρώπους του κόσμου, παρότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 5.000 δολάρια ετησίως.

Ακόμη, ότι οι μεσήλικες άνδρες γύρω στα 40 είναι ανάμεσα στους πιο δυσαρεστημένους, ενώ τα επίπεδα ικανοποίησης και ευτυχίας αυξάνουν μετά τα 50.




Απο: ksipnistere







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους