Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το τζιπ από το Λαγκαδά πιάστηκε στη Μαλεσίνα...με 262 κιλά χασίς.

Μεγάλη ποσότητα χασίς βρέθηκε σε αυτοκίνητο στο ύψος της Μαλεσίνας. Το ΙΧ μάρκας BMW χρώματος μαύρου τύπου τζιπ εγκαταλείφτηκε στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα από τον οδηγό του μετά από καταδίωξη της ΟΠΚΕ επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα της για έλεγχο.
 Οι πινακίδες του είναι από την περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και όπως διαπιστώθηκε είναι κλεμμένο . Η ποσότητα χασίς  ξεπερνά τα 262 κιλά.






Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας:


Εντοπίστηκε, σήμερα τα ξημερώματα, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο - τζιπ, ο οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.



Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 00:45΄, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά το ανωτέρω όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, να κινείται με υπερβολική ταχύτητα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα στην 130η χ/θ (διόδια Τραγάνας, στο ρεύμα προς Αθήνα).
Άμεσα οι δυνάμεις της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. αναπτύχθηκαν στον κόμβο της Μαλεσίνας, όπου έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταθμεύσει για την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου. Ο οδηγός του τζιπ ενώ αρχικά επιβράδυνε, στη συνέχεια ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και αφού εισήλθε στην Εθνική Οδό με πορεία προς Αθήνα, κατάφερε παρά την κινητοποίηση των αστυνομικών να διαφύγει.


Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπιστεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο από τον οδηγό του στην 119η χ/θ, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του Μαρτίνου.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πίσω δεξιό τροχό του οχήματος αλλά και σε μικρή απόσταση από αυτό, σε παρακείμενους αγρούς, υπήρχαν πεταμένοι πέντε μεγάλοι σάκοι, που περιείχαν συνολικά (249) νάιλον δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (262.279) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.



Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι για το ανωτέρω όχημα είχε δηλωθεί η κλοπή του την 18.12.2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας και φυλάσσεται προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ τόσο η πινακίδα κυκλοφορίας του, όσο και τα υπόλοιπα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του, είναι καταφανώς αμφιβόλου γνησιότητας.
Διεξάγονται έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και την σύλληψη του οδηγού του οχήματος, καθώς και οποιοδήποτε άλλων ατόμων σχετίζονται με την υπόθεση.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.


Aπο: http://www.lamiastar.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους