των συνδικαλιστών, οι οποίοι ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια, όταν ο πρόεδρος της παράταξης κ. Ν. Κιουτσιούκης, επέμενε να πειθαρχήσουν και να αποδεχθούν το ψηφοδέλτιο, με τα ονόματα που πρότεινε ο ίδιος για τη νέα διοίκηση ΓΣΕΕ.
Παράλληλα με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ τη Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Bernadette Sėgol την ώρα που ανέβαινε στο βήμα να μιλήσει. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων αναφέρθηκαν κυρίως στις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο ενώ στην ομιλία του χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος επέκρινε σε υψηλούς τόνους τους δανειστές τονίζοντας « Οι εργαζόμενοι της Kύπρου αντιμετωπίζουν μια νέα αποκρουστική αποικιοκρατία. Τον τρίτο ατίλλα! Τον ατίλλα του οικονομικού ολοκληρωτισμού.
Ας το καταλάβουν επιτέλους: Οι λαοί δεν εκβιάζονται.
Ας το καταλάβουν επιτέλους: καμία κοινωνία, κανένας λαός δεν μπορεί να αποδεχθεί τη βίαιη επιβολή εξαθλίωσης και εθνικής υποτέλειας.
ΣΤΟΧΟΣ η μετατροπή της χώρας μας σε εργοδοτικό παράδεισο. Σε Ειδική Οικονομική Ζώνη όπως κυνικά ζήτησε ο Πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων Κάιτελ που θέλει την Ελλάδα
Με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) την Κυριακή εντείνονται οι ενδοπαραταξιακές κόντρες των συνδικαλιστών οι οποίοι ζήτησαν να διαμείνουν σε διαφορετικά ξενοδοχεία . Με αυτόνομο ψηφοδέλτιο «συμφωνία εργαζομένων» κατεβαίνει ο Ανδρέας Κολλάς .
Oι 38 που αποσκίρτησαν από την ΠΑΣΚΕ ( Φωτόπουλος , Σαλουφάκου, Κουρουτός, Ορφανός , Στικουλέα ) και κατεβαίνουν με το ΕΜΕΙΣ ,Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων προσδοκούν να αποσπάσουν 3-4 έδρες.
Στην πρωινή συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που δείχνουν ότι η ανεργία θα σκαρφαλώσει στο 29% κατά μέσο όρο το 2013 .
Οι μέσες πραγματικές ακαθάριστες αποδοχές μειώθηκαν σε σχέση με το 2009 κατά 29%, ενώ η συνολική δαπάνη για αποδοχές και εργοδοτικές εισφορές κατά 40,5%.
Οι κατώτατες αποδοχές για άτομα άνω των 25 ετών μειώθηκαν κατά 22%, ενώ για άτομα ηλικίας έως 25 ετών μειώθηκαν κατά 32%.
Οι τιμές των βασικών αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το 2007.
Η ζήτηση μειώθηκε κατά 25% και η αγοραστική δύναμη των μέσων αποδοχών μειώθηκε κατά 21,2%.
Το επίπεδο της φτώχειας αυξήθηκε από 23% το 2010 στο 30% του πληθυσμού το 2012.
Aπο: fimotro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου