Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κ.Κ.Ε - Η ΛΑΡΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ



                                Λαμία, 20/8/2013.   


Η ΛΑΡΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ


Το Κ.Κ.Ε απευθύνεται στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, σε όλες τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, που ζουν την βαρβαρότητα των πολιτικών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Σε εκείνους που αντιτίθενται στην  ιδιωτικοποίηση. Υπενθυμίζει σε όλους πως αυτή η εξέλιξη δεν είναι μονόδρομος. Δεν είναι αναγκαία και αναπόφευκτη. Σε κάθε περίπτωση, οι εργάτες, που με την δουλειά τους παράγουν όσα αγαθά χρειάζεται για να ζήσει και να εξελιχθεί η κοινωνία μας, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αρκεί να πιστέψουν στην δύναμη του λαού και στην αποτελεσματικότητα των καλά προσανατολισμένων αγώνων που βάζουν απέναντι τους όχι μόνο την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά την εξουσία των μονοπωλίων.




Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που διαθέτουν επαρκή αγωνιστική εμπειρία δεν μπορεί σήμερα να ξαναεμπιστευθούν τις πολιτικές δυνάμεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που με την συγκεκριμένη πολιτική τους ο καθένας ξεχωριστά και σήμερα από κοινού μας οδήγησαν εδώ.

Θυμηθείτε, την λογική της ιδιωτικοποίησης την πρόβαλλαν - χρόνια τώρα -σαν λύση για την ΛΑΡΚΟ, όταν η Ε.Ε μιλούσε για την ανάγκη ανόδου της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Την επανέφεραν αποφασιστικότερα στην εξέλιξη της οικονομικής κρίσης με στόχο να την παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο και τους σχεδιασμούς του, αντιμετωπίζοντας τάχα το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην οικονομία της Χώρας μας.

Σε όλο αυτό το διάστημα, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, δούλεψαν, κάτω από την συγκεκριμένη καθοδήγηση της Ε.Ε,  με συνέπεια,  για την απαξίωση της, καθυστερώντας την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό της, αδιαφορώντας για την πολύπλευρη αξιοποίηση της παραγωγής της και φυσικά για την καθετοποίηση της.. Φρόντιζαν, όμως, για την διάσπαση – σαλαμοποίηση των δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ,  για την μείωση του προσωπικού της και την εντατικοποίηση της εργασίας πέρα από κάθε μέτρο υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, για την αντικατάσταση σημαντικού ποσοστού του από φτηνούς και με περιορισμένα δικαιώματα εργάτες των εργολαβιών, προκειμένου να διευκολύνουν τον καινούργιο αγοραστή.

Λέμε ξεκάθαρα πως όλα αυτά δεν αποτελούσαν, λάθη ή συνέπειες λαθεμένης επιλογής στελεχών. Ήταν επιδιώξεις της πλουτοκρατίας που η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ προώθησαν με εξαιρετική συνέπεια, φτάνοντας στον στόχο της ιδιωτικοποίησης, που φαίνεται πως αποφάσισαν να προωθηθεί με την διαδικασία της « εκκαθάρισης εν λειτουργία » και με πρώτο μέτρο τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων.

Αυτή την πορεία στήριξαν και ενίσχυσαν φυσικά οι βουλευτές και άλλοι παράγοντες αυτών των κομμάτων, αλλά και τα συνδικαλιστικά τους στελέχη, που, πέρα από μικροδιαφωνίες σε δευτερεύοντα θέματα, πάντα δικαιολογούσαν τις εξελίξεις και καλλιεργούσαν αυταπάτες γύρω από την κατάληξη τους.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τον αντεργατικό τους ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα πλάι στο κόμμα που τους εξέθρεψε.

Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε σε λογικές που εκφράζουν την δυνατότητα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στην ΛΑΡΚΟ μετά την ιδιωτικοποίηση.

Σε λογικές που προβάλλει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλοι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού μας συστήματος, που ενώ αναθεματίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις εκθειάζουν και αποδέχονται την πολιτική της Ε.Ε, που την αφήνουν στο απυρόβλητο..

Πρόκειται για αυτούς που σε προηγούμενη ημερίδα για την ΛΑΡΚΟ το 2012 θριαμβολογούσαν για τον διαχωρισμό του ζητήματος της υπεράσπισης των θέσεων εργασίας από την πορεία της ιδιωτικοποίησης..

Τους λέμε ξεκάθαρα πως κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να εγγυηθεί αξιόπιστα κάτι τέτοιο, αφού πάνω και πριν από όλα βάζει την κερδοφορία του κεφαλαίου, όταν ήδη η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ πιέζουν για απελευθέρωση των απολύσεων. Πως καμιά διαπραγμάτευση με την άρχουσα τάξη δεν γίνεται ισότιμα, όσο κρατάει τα μέσα παραγωγής, την εξουσία και τους μηχανισμούς της.

Απομονώστε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και κάθε φασιστική αντίληψη που αποτελεί στήριγμα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, χρησιμοποιώντας σαν όπλα την τρομοκράτηση του λαού και τον κάθε είδους ρατσισμό. Είναι αυτοί που διαφημίζουν θέσεις εργασίας για μεροκάματο ευρω..

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, σε αυτές τις συνθήκες, σαν Κ.Κ.Ε, που ήμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης και πάντα παρόντες στις εξελίξεις της ΛΑΡΚΟ, οφείλουμε να σημειώσουμε :

·         Ο διάλογος και οι διαβουλεύσεις δεν έχουν καμιά αξία, όσο προβάλλεται η ιδιωτικοποίηση σαν δεδομένη.

·         Μπροστά μας ανοίγεται ο δρόμος του αγώνα , που μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά με τον συντονισμό μας με άλλες δημόσιου ενδιαφέροντος επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται. Αυτονόητος ο συντονισμός μας με τους κατοίκους της γύρω περιοχής που χωρίς την ΛΑΡΚΟ θα μαραζώσει.

·         Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, σε όποια μορφή και αν προωθηθεί.

·         Να σταματήσει ο τεμαχισμός και η διαδικασία εκκαθάρισης  της ΛΑΡΚΟ.

·         Να μη γίνει καμιά περικοπή αποδοχών στους εργαζόμενους.  Να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες.

·         Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα συντήρησης, εκσυγχρονισμού και καθετοποίησης της παραγωγής της επιχείρησης, που θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και σε αποκλειστικά δημόσιο έλεγχο, στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, αντιμονοπωλιακής βάσης, στα πλαίσια της ενιαίας διαχείρισης του κοινωνικοποιημένου ορυκτού πλούτου της χώρας κόντρα στην ΕΕ και τις κατευθύνσεις της. Κόντρα στις εντολές του ΔΝΤ.



                                                                                            Τ.Ο  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους