Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Παίζουν» και οι τριπλές εκλογές

Αφού τα μέτρα θα περάσουν που θα περάσουν, με σωστό ή μη τρόπο, γιατί να μην γίνουν τριπλές εκλογές, ώστε να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας για την οικονομία; Το ερώτημα απασχολεί επιχειρηματικούς κύκλους που παρακολουθούν με σκεπτικισμό τις τελευταίες φορολογικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Φαίνεται ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση αντελήφθη ότι θα χρειαστεί να τα δώσει όλα στην Τρόικα, ταυτόχρονα κατάλαβε ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο λιγότερα θα έχει καταλάβει ο κόσμος σε ότι αφορά το νέο τσουνάμι υπερφορολόγησης.
Έτσι, φαίνεται να κερδίζει έδαφος το σενάριο των τριπλών εκλογών το Μάιο. Η απόφαση θα ληφθεί τελευταία στιγμή, διότι έχουν τεθεί ορισμένες προϋποθέσεις:
 




1) Nα ξεκινήσει τον Aπρίλιο η συζήτηση για τη μείωση του ελληνικού χρέους ώστε να προεξοφληθεί πολιτικά πριν από τις ευρωεκλογές. 

2) Nα διανεμηθεί επίσης τον Aπρίλιο το 75% του πρωτογενούς πλεονάσματος ώστε να υπάρχει αποτύπωση της επιβράβευσης των θυσιών σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.

3) Nα συγκροτηθεί με αξιώσεις ο πόλος της Kεντροαριστεράς.
Ειδικά η τελευταία προϋπόθεση που ελπίζεται να λειτουργήσει ως ανάχωμα προς το ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται πλέον επιτακτική μετά τις χαμηλές επιδόσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ και την δημοσκοπική επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ως γνωστόν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου τόσο για τις βουλευτικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB. Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 21,9% έναντι 20% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,9%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, ΠΑΣΟΚ με 4,7%, Δημοκρατική Αριστερά με 3,1% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%. «Άλλο κόμμα» επέλεξε το 4,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 24,8%. 

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της MRB η δύναμη της ΝΔ υπολογιζόταν σε 28,1% και του ΣΥΡΙΖΑ σε 26,6%.
 
 
Απο: rizopoulospost.com
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους