Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Λουκέτο στην Χαλυβουργία Ελλάδος; Κρίσιμη συνάντηση σήμερα


Μια εβδομάδα μετά τα άσχημα νεα για την Χαλυβουργική της οικογένειας Αγγελόπουλου, άλλη μια εταιρεία του κλάδου, η Χαλυβουργία Ελλάδος της οικογένειας Μάνεση, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις.
Το μεσημέρι θα γίνει συνάντηση της διοίκησης της Χαλυβουργίας, με τους εργαζόμενους στον Ασπρόπυργο και θα ανακοινώσει όπως όλα δείχνουν, ομαδικές απολύσεις.
 





Σήμερα, το προσωπικό της Χαλυβουργίας Ελλάδος είναι σε διαθεσιμότητα αλλά δεν μπορεί να συνεχίζει ούτε κι αυτό για τους 120 εργαζόμενους και επικαλείται το ενεργειακό κόστος.

Οι εταιρείες στον τομέα της Χαλυβουργίας αντιμετωπίζουν πλέον θέμα επιβίωσης και αποδίδουν την κατάσταση που επικρατεί στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πολύ να εφαρμόσει το μέτρο των συμβάσεων διακοψιμότητας που μεταφράζεται σε έκπτωση για τις βιομηχανίες σε θέματα ενέργειας προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Το μέτρο αυτό δίνει την δυνατότητα σε ενεργοβόρες βιομηχανίες να συνάπτουν σύμβαση με το διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρισμού ότι δεν θα λειτουργήσουν τις ώρες αιχμής, με αντάλλαγμα σημαντικές εκπτώσεις στο ρεύμα, όπως ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι το μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα γιατί δεν το επιτρέπει η τρόικα, ωστόσο, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία.



 http://gr.news.yahoo.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους