Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΚΘ ΘΗΒΑΣ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΕΚΘ ΘΗΒΑΣ 24.4.2014

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η 1η Μαΐου είναι μια ιστορική μέρα για την Εργατική τάξη. 

Μια μέρα ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ και ΑΓΩΝΑ.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία μπροστά στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
Εδώ και τέσσερα χρόνια τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά και συλλογικά μας δικαιώματα βρίσκονται διαρκώς στο «εκτελεστικό απόσπασμα». Φτιάχνουν ένα μέλλον για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια. Η μισθωτή εργασία οδηγείται σε εργασιακό Μεσαίωνα.
Τέσσερα χρόνια ακούμε το παραμύθι της σωτηρίας της Χώρας. 

Την υποχρέωση που έχουμε να υποστούμε συνεχείς και βάρβαρες θυσίες για να σωθεί... 






η Πατρίδα. Να κλείνουμε τα μάτια και να ανεχόμαστε οποιαδήποτε συνταγματική ή άλλη θεσμική εκτροπή. Να "περιορίσουμε" την υπερβολική Δημοκρατία που έχουμε. Να συμφιλιωθούμε με τις "νέες" ιδέες/ απαιτήσεις των καιρών για εξαθλίωση, υποταγή, παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και δημόσιου πλούτου.
Τέσσερα χρόνια χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν. Αυτοκτονούν από απελπισία. Θεσμοί, Νόμοι, δικαιώματα παραβιάζονται. Απειλές, εκβιασμοί, διλήμματα είναι στην πρώτη γραμμή μιας μαύρης
προπαγάνδας από κυβερνήσεις , καθεστωτικά ΜΜΕ , πλουτοκρατία. Ζούμε μια ξέφρενη Βαρβαρότητα.
Με αρχή και χωρίς τέλος. Μια άνευ προηγουμένου αναδιανομή 

πλούτου σε βάρος του Λαού.

Προγράμματα Ισόβιας Λιτότητας.


Η Χώρα ισοπεδώνεται. Οικονομικά, Πολιτικά, Κοινωνικά, Θεσμικά, Πολιτιστικά. Η κάθε μέρα είναι χειρότερη της προηγούμενης. Σκληρότερη. Καταστροφικότερη. Κάθε νέα "συμφωνία" αποδεικνύει την αποτυχία της προηγούμενης. Εξυπηρετεί μόνο τους ξεκάθαρους Στόχους ξένων και ντόπιων
συμφερόντων σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Τέσσερα χρόνια διαπιστώνουμε τα αδιέξοδα του μονόδρομου. Το συνειδητό χαρακτήρα των αντιλαϊκών, ταξικών επιλογών.
Γι' αυτό σήμερα η κοινωνική οργή είναι παντού. Επιζητεί πολιτική λύση και διέξοδο από την κατάσταση της νέο-αποικιακής αντιμετώπισης της χώρας, της λεηλασίας των πόρων που διαθέτει, της καταστροφής του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, της ακύρωσης των δικαιωμάτων μας, της κοινωνικής χρεοκοπίας,
της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης.
Με το νέο μνημόνιο που το βάφτισαν πολυνομοσχέδιο «ανοίγει» ένας νέος κύκλος βίαιης και γενικευμένης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Ξεκινά η πορεία προσαρμογής της χώρας μας στα «πρότυπα» της «Τουρκίας», της «Βουλγαρίας» και των τριτοκοσμικών χωρών, με τις οποίες ήδη έχουν αρχίσει να μας συγκρίνουν το ΔΝΤ, η Τρόικα και τα MMΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την επιβολή νέων δυσβάσταχτων μέτρων που για ευνόητους λόγους θα τα ψηφίσουν μετεκλογικά, αφού θα θελήσουν πρώτα να καλλιεργήσουν προεκλογικές προσδοκίες, χωρίς σαφείς και ισχυρές δεσμεύσεις και εγγυήσεις για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Αυτή η κοινωνικά άδικη πολιτική για τους εργαζόμενους και την κοινωνία που είναι αδιέξοδη νια την πορεία της χώρας μας, πρέπει να σταματήσει.
Στο δύσκολο και σκληρό δρόμο του λαού και της χώρας μας, η απαίτηση για ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την στηρίζουν, η ενεργοποίηση των υγειών δυνάμεων, η ελπίδα και η προοπτική, είναι η δική μας επιλογή μπροστά στις τριπλές κάλπες του Μαίου και στο διαρκή αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη για ευημερία και Δημοκρατία.
Τέσσερα χρόνια ένας ολόκληρος Λαός τρώει φούμαρα. Από έναν αξιοπρεπή και υπερήφανο Λαό μας κατάντησαν έναν αδρανή, απαθή, κοιμισμένο Λαό. Ένα σοκαρισμένο, φοβισμένο, δειλό Λαό.
Περιοριστήκαμε σε ελάχιστες Δυναμικές-Μαζικές Διαδηλώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουν από τους άλλους. Αρκετοί από εμάς περιμένουν θαύματα. Πολλοί βολευτήκαμε . Αδρανήσαμε.
Φοβηθήκαμε.
Το Μαχαίρι όμως έφτασε στο λαιμό πια. Η άθλια ου γ κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη. Είναι η Ώρα της Αντίστασης. Της Δυναμικής Αντίστασης. Του γενικού Ξεσηκωμού. Σε Δρόμους και Πλατείες. Παντού.
Η συνέχιση του αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο είναι ο καλύτερος τρόπος νια να τιμήσουμε την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και τους χιλιάδες νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,όλους τους πολίτες, να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ και να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας την Πέμπτη 1 Μαΐου και ώρα 11 π.μ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους