Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ενάντια στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ και την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Εργάτες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι και Νέες,


Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τους λαούς παντού στο κόσμο, στη δίνη της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η κρίση του ιμπεριαλιστικού – καπιταλιστικού συστήματος όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά εντείνεται ολοένα και περισσότερο μέσα από την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Το επίκεντρο του ανταγωνισμού έχει ήδη ξαναμεταφερθεί στην Ευρώπη... 







όπου Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι απ΄ τη μια, και Ρώσοι ιμπεριαλιστές απ’ την άλλη συγκρούονται κομματιάζοντας την Ουκρανία και το λαό της. Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη συνολικά για τους λαούς και τους εργάτες.

Οι συνέπειες αυτών των εξελίξεων εκφράζονται στο σύνολο της ανθρωπότητας με τις ιδιαίτερες φυσικά πλευρές τους σε κάθε περιοχή. Περιφερειακές συγκρούσεις απειλούνται με αναζωπύρωση, ενώ μόνιμος στόχος των δυνάμεων του συστήματος παραμένει το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαών. Ταυτόχρονα μόνη διέξοδος προβάλλει η ανασυγκρότηση της Εργατικής Τάξης και η ανασύσταση του Εργατικού-Επαναστατικού και Κομμουνιστικού κινήματος, στο ύψος των σημερινών απαιτήσεων και αναγκών των λαών.

Στη χώρα μας, ΝΑΤΟ και ΕΕ φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία, ποιος κάνει κουμάντο, στηρίζοντας την άρχουσα τάξη και ασκώντας ανάλογους εκβιασμούς στις λαϊκές μάζες. Οι συχνές επισκέψεις των εκπροσώπων αυτών των ιμπεριαλιστών και η στήριξη προς τις αστικές κυβερνήσεις πάει χέρι-χέρι με την απομύζηση του πλούτου και τη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, την αποβιομηχάνιση και το αγροτικό ξεκλήρισμα. Έτσι αποκτούν νόημα “δάνεια και χρέη” και παραδίδονται οι εργαζόμενοι στην άγρια εκμετάλλευση του κεφαλαίου.

Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και πολυνομοσχέδια ήδη διαμορφώνουν ένα πλέγμα δυσβάσταχτο για τις εργατικές και λαϊκές μάζες ενώ τρώγοντας ανοίγει η όρεξη για “προστάτες” και δυνάστες. Την ίδια στιγμή τα κυρίαρχα κόμματα που αναφέρονται στην Αριστερά, υποτάσσοντας όλη την δραστηριότητα τους στις εκλογές, δίνοντας των «υπέρ πάντων αγώνα» για τις κάλπες, έχουν συμβάλει στην κάμψη των μαζικών εργατικών και λαϊκών αγώνων και στον αποπροσανατολισμό, στην ουσία βγάζοντας την κυβέρνηση και την τρόικα απ’ τα δύσκολα. Κατάπτυστος ο ρόλος των ηγεσιών και των κυρίαρχων δυνάμεων στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ που γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά έχοντας, η μεν πρώτη υπογράψει μια ακόμη συλλογική σύμβαση-ξεπούλημα των εργατικών συμφερόντων, η δε δεύτερη αντιμετωπίζοντας το - δήθεν αιτία πολέμου - μέτρο των χιλιάδων διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, με μια γραμμή οπισθοχώρησης και παράδοσης στην πολιτική κυβέρνησης-τρόικας, που οδηγεί στην de facto κατάργηση της μονιμότητας.

Εργάτες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι και Νέες,

Τα (προεκλογικά) κυβερνητικά παραμύθια ότι «τελειώνουν τα μνημόνια», κι απ’ την άλλη οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σώσει τον λαό «μέσα από την ΕΕ», δηλαδή μέσα από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό μηχανισμό που μας έχει επιβάλει τα μνημόνια, αποτελούν μια απάτη. Είναι ολοφάνερο ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει η άγρια ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική επίθεση, αλλά θα κλιμακώνεται συνεχώς, στο βαθμό που δεν βρίσκει απέναντί της μαζική, αποφασιστική και οργανωμένη αντίσταση και διεκδίκηση. Αυτό είναι το δικό μας καθήκον, που προκύπτει ως αναγκαιότητα αλλά και δυνατότητα. Η λύση δεν βρίσκεται στις κάλπες αλλά στον αδιάλλακτο, παρατεταμένο απεργιακό αγώνα και τη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους. Σ’ αυτό το πεδίο διαμορφώνεται ο συσχετισμός δύναμης, μόνο μέσα απ’ αυτό μπορεί ν’ αλλάξει η ζωή και το μέλλον μας. Ας μην αφήνουμε τις αντιδραστικές δυνάμεις να κλιμακώνουν την επίθεσή τους, ακόμα και στο παρά πέντε των εκλογών, προωθώντας νέα μέτρα. Πιστοί στον ιστορικό ρόλο και την πρωτοπορία της εργατικής τάξης, ας ξαναπιάσουμε το νήμα της Αντίστασης και του Αγώνα. Είναι στο χέρι μας. Έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε!



ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ!

ΕΡΓΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

Στην Λαμία η ΛΑ-ΑΑΣ καλεί στην συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα, στην πλ. Διάκου στις 10:00 το πρωί.


Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στηρίζεται από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους