Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: "Όχι" στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ


ΣΥΡΙΖΑ: "Όχι" στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟΤην πλήρη αντίθεσή τους στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για την εκποίηση της ιστορικής ΛΑΡΚΟ εξέφρασαν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν με εργαζομένους στη βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, στη συνάντησή τους με τους βουλευτές Ευ. Ουζουνίδου, Θ. Πετράκο, Δ. Στρατούλη, Γ. Σταθά, Δ. Χαραλαμπίδου και Β. Διαμαντόπουλο, εκπρόσωποι των σωματείων της ΛΑΡΚΟ επισήμαναν ότι "με τρυκ επιδιώκουν τον αφανισμό της εταιρείας" αναφερόμενοι σε "σκόπιμη φημολογία" το τελευταίο διάστημα περί κυβερνητικών σχεδίων διχοτόμησης ή και τριχοτόμησης της ΛΑΡΚΟ, μαζικής απόλυσης των εργαζομένων και χωριστής εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, είτε του Δημοσίου είτε της εταιρείας, με τελική κατάληξη το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής στη Λάρυμνα.


Τόνισαν τη σημασία της εταιρείας, που αποτελεί σημαντικό εθνικό πλούτο και είναι η μοναδική στην Ε.Ε. με παραγωγή νικελίου άριστης ποιότητας, καθώς εκμεταλλεύεται δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ, και πρόσθεσαν πως η ιδιωτικοποίησή της θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική ζημιά στις τοπικές κοινωνίες 6 νομών της χώρας βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι πρόκειται για σχέδιο που οδηγεί σε διαμελισμό την εταιρεία, στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και στη ληστρική εκμετάλλευσή του από τους νέους ιδιοκτήτες - ιδιώτες, αλλά και σε μαζικές απολύσεις και στο πετσόκομμα μισθών, σημειώνοντας ότι εντάσσεται στον γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης περί ιδιωτικοποιήσεων. Υπογράμμισαν ότι πρέπει να διασωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΛΑΡΚΟ, να στηριχθεί και να ενισχυθεί, καθώς πρόκειται για επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προσφέροντας σήμερα περίπου 400 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της.
Aπο: Η ΑΥΓΗ Homepage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους