Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ



Καλούμε τους εργαζόμενους , τους άνεργους ,τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες τους νέους  να αντισταθούν συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας και μέρος της είναι και τα Διόδια που στήνονται σε όλη την χώρα.  Δεν παζαρεύουμε  τα δικαιώματα μας για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους την οποία έχουμε πληρώσει ήδη δύο και τρεις φορές. Δεν διαπραγματευόμαστε  το ποσό των διοδίων ή τον τρόπο καταβολής. Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για την κατάργηση όλων των διοδίων, των νόμων και των συμβάσεων παραχώρησης, που τα επιβάλουν.
 



ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ  
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  5μ.μ. ΕΩΣ 7 μ.μ.



Η λύση του προβλήματος και η κατάργηση των διοδίων θα έρθει μέσα από την κατάργηση των Συμβάσεων Παραχώρησης, που η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλους τους θιασώτες της Ε.Ε. και της ελεύθερης οικονομίας στηρίζουν.  Δημαγωγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ψήφισε μεν τις συγκεκριμένες συμβάσεις αλλά αποδέχεται τις Συμβάσεις Παραχώρησης ως μέθοδο κατασκευής των μεγάλων έργων. Αποδοχή των διοδίων και παζάρεμα της τιμής τους είναι η λογική της «αναλογικής» πληρωμής που προβάλλει. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. Κατασκευή των έργων από το κράτος, χωρίς καμία  πρόσθετη επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.
Τα αιτήματά μας, χωρίς καμιά έκπτωση, πρέπει να αφορούν την κατάργηση όλων των διοδίων, των αποφάσεων της βουλής που τα καθορίζουν και των Συμβάσεων Παραχώρησης που τα προβλέπουν.  Έτσι  εξασφαλίζεται η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Δεν καλλιεργούμε  αυταπάτες στο λαό. Αυτό το κάνουν παλιοί και νέοι διαχειριστές που εμφανίζονται ως « φίλοι» του λαού.
Θεωρούμε πως, μόνο κάτω από τα αιτήματα  κατάργησης όλων των διοδίων και των Συμβάσεων Παραχώρησης, μπορούν να συσπειρωθούν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να  χτίσουν κοινό μέτωπο δράσης που φυσικά μπορεί να αγκαλιάσει και άλλα ζητήματα και να ασκήσει πιέσεις ικανές να έχουν αποτέλεσμα.
Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες και με θυσίες. Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από τις κυβερνήσεις.  Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα πάλι αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!  Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να δοθεί συνολική, καταιγιστική, ενωτική, ταξική απάντηση σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ. Να τους ασκήσουμε ασφυκτική πίεση! Να μη δεχτούμε το ξεζούμισμα μας! Να βροντοφωνάξουμε πως δε μπορούμε να ζούμε με ψίχουλα! Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας! Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας:
o   Στο  Συλλαλητήριο που διοργανώνουμε στην ΛΑΜΙΑ  την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Πάρκου
o   Η απάντηση μας  θα κορυφωθεί με μεγάλο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
     ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους