Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Το έλλειμμα ηγεσίας και ο ρόλος της δεξιάς παράταξης


 


Ηγέτης είναι αυτός που χαράζει ένα δρόμο, ξεκινά, και ο... 











λαός συντάσσεται πίσω του και τον ακολουθεί. Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, ο λαός χαράσσει το δρόμο με βάση την ιδιοσυγκρασία του, τα βιώματα του, τις αλήθειες και τα ψέματα του και οι κυβερνώντας τον ακολουθούν.
 

Σε αυτήν την ήδη χαραγμένη πορεία, βρίσκονται διάφοροι τυχάρπαστοι, που προσπαθούν να μπουν μπροστά απόν τον λαό και να προσποιηθούν τους ηγέτες. Κλασικό παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Σίγουρα ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Εάν ήταν σώφρον ηγέτης θα καλλιεργούσε τα προτερήματα και θα πολεμούσε τα ελαττώματα του λαού του. Αυτός όμως διάλεξε τον εύκολο δρόμο. Μπήκε μπροστά από τον λαό και αυτός πρώτος από όλους, μετέτρεψε τα ελαττώματα σε μαγκιά. Είναι μαγκιά να λες ψέματα, είναι μαγκιά να κλέβεις, είναι μαγκιά να απατάς, είναι μαγκιά να ζεις με δανεικά και επιδοτήσεις και τόσα όλα.

Η Δεξιά παράταξη πρέπει να μπει μπροστά και να μιλήσει για την τιμωρία των κλεφτών, με την ένταση του το κάνει η Χρυσή Αυγή. Δεν θα υπάρχουν νόμοι που ως μοναδικό σκοπό έχουν την προστασία του απατεώνα. Προσωπικά δεδομένα και λοιπά σοφίσματα να καταργηθούν. Ο απατεώνας πρέπει να πάει στην φυλακή και θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο προς αυτή την κατεύθυνση. Πρώτα από όλα πρέπει να προστατευτούν τα δικαιώματα του τίμιου πολίτη. Του απατεώνα έπονται.

Δεν πρέπει να περιοριστεί όμως μόνο στην τιμωρία . Η Δεξιά παράταξη έχει πατριωτικό καθήκον να πει την αλήθεια για την οικονομία. Ζωή με δανεικά δεν υπάρχει. Ανάπτυξη με γραφειοκρατία δεν γίνεται. Το κράτος όταν παριστάνει τον επιχειρηματία κερδισμένο είναι μόνο το κομματικό στέλεχος. Να πει με θάρρος στους Πολίτες πως τα μοναδικά λεφτά που υπάρχουν, είναι αυτά που παράγουμε. Να πει πως πρώτα και πάνω από όλα είναι ο Έλληνας. Εάν μηδενιστεί η ανεργία των Ελλήνων, τότε φυσικά να έλθουν να δουλέψουν στην Ελλάδα οι ξένοι. Αφού χορτάσει ψωμί ο Έλληνας, τότε φυσικά να δώσουμε και στους άλλους. Φυσικά και να έλθει να ζήσει στην Ελλάδα ο Μουσουλμάνος αν υιοθετήσει τον Ελληνικό τρόπο ζωής. Αυτός θα πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα δεδομένα της χώρας και όχι η Ελλάδα στα δικά του. Αν δεν του αρέσει, δημοκρατία έχουμε, και μπορεί να φύγει και να πάει αλλού. Κανείς δεν θα τον εμποδίσει.

Πρέπει να ακολουθηθεί ο δύσκολος δρόμος. Ο ηγέτης να μπει μπροστά, να ξεκινήσει αυτός πρώτος και οι υπόλοιποι να στοιχηθούν πίσω του. Να μιλήσει και πάλι για το πραγματικό μεγαλείο του Έλληνα. Να μιλήσει για το φιλότιμο, για το καθήκον, για την Πατρίδα, για την δημοκρατία των Αρίστων. Πρέπει να πει στους πολίτες ότι το λαμόγιο πρέπει να ντρέπεται και να κρύβεται και όχι να καμαρώνει. Πρότυπο μας να είναι ο Περικλής, ο Λεωνίδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας, και όχι Δαμανάκη η Ραχήλ Μακρή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αρκετά ντρόπιασε την Πατρίδα και τους προγόνους μας η γενιά του Πολυτεχνείου, η γενιά της επιδότησης και της αρπαχτής. Να μπει μπροστά η Ελλάδα του μόχθου, της παραγωγής και του καθήκοντος. Ο Ηγέτης πρέπει να δώσει πρώτος και καλύτερος το καλό παράδειγμα.

“Των πολλών επιδίωξη η ηδονή. Των ολίγων η δόξα. Των δε εκλεκτών η αρετή”




Γράφει ο Μπετόβλακας


Aπο: tromaktiko






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους