Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Σαμαράς πρέπει να αποσυρθεί για το καλό της ΝΔ

                                                                 Γράφει ο Πέτρος Χασάπης
Η Νέα Δημοκρατία, επί ημερών του κ. Σαμαρά έστριψε ακόμα πιο δεξιά. Όχι δηλαδή πως ήταν και ποτέ κάποιο δημοκρατικό εσωτερικά κόμμα, αλλά επί ημερών του κ. Σαμαρά, αφενός ξέγραψε εντελώς την κομματική της βάση, αφετέρου ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τα κελεύσματα της ντόπιας και διεθνούς οικονομικής ελίτ, κάτι που διέλυσε εντελώς τη μεσαία οικονομική τάξη της χώρας.
Το αποτέλεσμα αυτής της στροφής του... 








κ. Σαμαρά ήταν αφενός να ανεβάσει για πρώτη φορά την αριστερά στην εξουσία, αφετέρου να οδηγήσει στην αποχώρηση από το κόμμα της ΝΔ όλων των φιλελεύθερων, δημοκρατικών και ικανότατων στελεχών και μελών. Την ηγεσία της ΝΔ την κατέλαβε μια σκληρή ομάδα της πρώην ΠΟΛΑΝ, πετώντας στα άχρηστα ικανότατα στελέχη και μέλη που είχαν αφιερώσει μια ολόκληρη ζωή στα φιλελεύθερα ιδανικά.
Εκείνο που πρέπει να γίνει το ταχύτερο είναι η απόσυρση του έτσι κι αλλιώς αναλώσιμου πολιτικά κ. Σαμαρά ο οποίος απέτυχε και η επανένωση της παράταξης, όχι φυσικά στη βάση της παλιάς λογικής των πολιτικών τζακιών, των πολιτικών γόνων και των δορυφορικών παραγόντων.
Η ΝΔ ή όπως αλλιώς ονομαστεί, θα πρέπει να επανιδρυθεί από το μηδέν. Θα πρέπει να αποκτήσει πλήρη εσωκομματική δημοκρατία και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ιδεολογικά να είναι υποστηρικτής ενός κλειστού πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Αν θα παραμείνει παραστάτης των παρασιτικών οικονομικών ελίτ (ντόπιων και διεθνών). Αν θα παραμείνει προσκολλημένη στην νέα παγκόσμια ιδεολογία του καζινοκαπιταλισμού, στην ιδεολογία δηλαδή της παγκοσμιοποίησης, έτσι όπως αυτή εξελίσσεται, η οποία καταργεί τις εθνικές κυριαρχίες ή θα ταχθεί με τα συμφέροντα της κοινωνίας και ιδιαίτερα των μεσαίων και κατώτερων οικονομικών στρωμάτων. Αν τελικά θα συνεχίσει να είναι ένα ολιγαρχικό κόμμα ή θα μετατραπεί σε δημοκρατικό κοινωνικό κόμμα.

ΥΓ. Προς το παρόν, εκείνο που διατηρεί ακόμα στην ηγεσία τον κ. Σαμαρά και δεν τον έχουν ήδη καρατομήσει τα τζάκια της ΝΔ, είναι η αβεβαιότητα των εξελίξεων, φοβούμενοι στη ΝΔ μήπως καταπέσει ξαφνικά η κυβέρνηση την ώρα της απογείωσης, ενώ η ΝΔ θα έχει μείνει χωρίς αρχηγό, σπαρασσόμενη από εσωκομματική διαμάχη.



Aπο: rizopoulospost.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους