Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ)

Αρ. Πρ.52 Αθήνα 25/5/2015
Προς: Σωματεία Κλάδου
Γ.Σ.Ε.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 25-5-2015 δικάζεται για μια ακόμη φορά, το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ με την κατηγορία ‘’ ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο με πράξεις αυτοδικίας και με παράνομη βία’’ προχώρησαν στην λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό χωριό όταν η Διοίκηση του ΙΓΜΕ το 2009 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα και υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου για να το οδηγήσει με την συνδρομή των σημερινών Διοικήσεων και της συγκυβέρνησης στην ουσιαστική διάλυση. 








Είναι εμφανές ότι η τρομοκρατία που είχε εξαπολύσει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στόχευε στην διάλυση των συνδικάτων με απώτερο σκοπό τις απολύσεις των εργαζομένων και τη τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια.
Δυστυχώς και σήμερα διαπιστώνουμε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υλοποιούνται.
Ο εργασιακός Μεσαίωνας ‘’εμπλουτίζεται με διώξεις συνδικαλιστών’’.
Στην πολιτική αυτή του φόβου, εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που δεν φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλεύουμε ενάντια στη αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις.

Επίσης θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δεν θα υποστείλουμε σημαίες του αγώνα αλλά και στις νέες συνθήκες θα τις ανεμίζουμε ακόμα πιο μαχητικά.
Η ΟΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ) και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δεν μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν την θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.

  • ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ !!!

  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους