Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - Ζούμε τραγικές καταστάσεις...                                                                             16/7/2015   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Ζούμε τραγικές καταστάσεις. Το κοινωνικό πολιτικό καπιταλιστικό σύστημα  και η οικονομική του κρίση έχουν φέρει την ζωή μας σε αδιέξοδο Πέντε χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις που περάσανε τα μνημόνια 1 και 2,με τους εφαρμοστικούς νόμους φόρτωσαν όλα τα βάρη στις εργατικές- λαϊκές οικογένειες ληστεύοντας δραματικά τα εισοδήματα μας. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακλουθώντας τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και βοηθούμενη από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου όχι μόνο δεν πήρε μέτρα υπέρ του λαού αλλά με το εκβιαστικό δίλλημα " μνημόνιο η χρεοκοπία", έφερε το μνημόνιο 3. 


Αυτό το μνημόνιο, με τα αντιλαϊκά μέτρα που εμπεριέχει , θα είναι πολύ χειρότερο    από αυτά που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.
Θα επεκτείνει την φτωχοποίηση σε όλα τα λαϊκά στρώματα τα οποία ήδη έχουν χρεοκοπήσει και δεν θα μπορούν πλέον να έχουν τα απαραίτητα για την καθημερινή επιβίωση.
Όπως και να  εξελιχτεί η κατάσταση με μνημόνιο η χρεοκοπία «με ευρώ ή δραχμή»,  ένα είναι βέβαιο, το λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και οι μέρες που θα γνωρίσουμε θα είναι τέτοιες που σήμερα δεν μπορούμε να φανταστούμε. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η αναμονή οι αυταπάτες και το δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» δεν αποτελούν λύση. Τώρα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μια λογική πρέπει να επικρατήσει.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ. 

Έχουμε χρέος, ιερό καθήκον, να προστατεύσουμε την ζωή μας , τις ζωές των οικογενειών μας, των φίλων μας, όλους τους λαϊκούς ανθρώπους. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε και αναπτύξουμε την εργατική-λαϊκή ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, να μην αφήσουμε κανένα να πεινάσει, να μην έχει φάρμακα, νερό, τηλέφωνο, ρεύμα, θέρμανση. Τώρα πρέπει να συγκροτήσουμε ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΙΚΗ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ που μαζί με το ΔΣ του σωματείου μας θα αναλάβει να λύσει ζητήματα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσουν ταξικά μας αδέλφια, που θα συλλέξει, διανέμει τρόφιμα, φάρμακα κ.λ.π. 

 Καλούμε όλους και όλες, τώρα που μπροστά μας ξανοίγεται το φάντασμα της πείνας, να συνεισφέρουν από το υστέρημα τους ότι μπορούν.   Υπάρχουν ήδη άνθρωποι που πεινάνε και δεν πρέπει να τους αφήσουμε αβοήθητους.  Καλούμε όσους και όσες θέλουν, να ενταχτούν στη ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για να βοηθήσουν. Καλούμε όσους και όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα να απευθυνθούν στα μελή του ΔΣ. του σωματείου. 

  Καλούμε όλους και όλες να αντιδράσουν, να αναπτύξουν αγωνιστική δράση από το κάθε μετερίζι,  ώστε οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που μας φέρνουν Ε.Ε-ΔΝΤ-συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της πλουτοκρατίας.  Όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την συγκυβέρνηση να μας καταβάλει τις συντάξεις, τα επιδόματα των ανέργων, τους μισθούς των εργαζομένων. Να δώσει την δυνατότητα οι μικροκαταθέτες να μπορούν να παίρνουν τα ποσά  που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους.  Να ζητήσουμε να μας παρέχουν δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα. Να ανασταλούν οι πληρωμές στην εφορία, στα δάνεια, στους λογαριασμούς ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ. Να μην γίνει κατάσχεση σε κατοικίες και μικροϊδιοκτησίες εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Να απαλλαγούμε από το χαράτσι των διοδίων. Οι μεταφορές στα μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι δωρεάν. 

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ--ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ. Αρκετά  ανεχτήκαμε  την κοροϊδία τους, τις υποκρισίες τους, τις απειλές τους και τους εκβιασμούς τους. Κανένας να μην υποκύψει στα ψεύτικα διλλήματα. Κανένας να μην διαλέξει ανάμεσα στη θηλιά με σαπούνι ή στη θηλιά χωρίς σαπούνι για να κρεμαστεί. ΟΛΟΙ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να πούμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 που στέλνει στον καιάδα το λαό και αυγαταίνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας. να καταργηθούν τα μνημόνια 1  & 2, οι εφαρμοστικοί νόμοι.

 ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε, ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,  ΛΑΙΚΗ  ΕΞΟΥΣΙΑ. Αυτή η προοπτική αποτελεί λύση. Έχουμε την δύναμη, το δίκιο, είμαστε οι πολλοί μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
 Για όποιες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μελή του Δ.Σ του σωματείου μας.ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους