Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΕΝΦΙΑ - Σε 5 Δόσεις – Ποιοι Απαλλάσσονται Και Ποιοι Δικαιούνται Eκπτωση

Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, με την πρώτη στα τέλη Οκτωβρίου και την τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι παρατείνεται και για φέτος η έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.
Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ εξακολουθούν να δικαιούνται...








 όσοι έχουν στην οικογένεια άτομο με πάνω από 80% αναπηρία, όπως και τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, οι όποιοι πληρούν όμως συγκεκριμένα κριτήρια.«Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ. Εάν έχουν κάποιο τέκνο ή σύζυγο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα από αυτά και τα συνολικά τετραγωνικά της οικογενειακής τους περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 150 τμ» διευκρίνισε ο κ. B.Καραγρηγορίου.

Καταργείται η απαλλαγή για τον ΕΟΤ (προβλέπονται έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ) και πλέον θα φορολογούνται τα μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρούμενα ακίνητά του σε πρόσωπα πλην ελληνικού Δημοσίου, ενώ θα ισχύσει και φέτος η απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων ατομικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει δώσει εντολή να ελεγχθεί εάν έχει καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2014 από όλους τους φορολογουμένους, καθώς και ο φόρος που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια και εισπράττονταν από τη ΔΕΗ.


Με βάση τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων που δεν έχουν καταβάλει τον φόρο κυρίως από νησιωτικές περιοχές. Και αυτό διότι η ηλεκτροδότηση ακινήτων στα νησιά έχει γίνει με περίεργους τρόπους, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται τα στοιχεία των ιδιοκτητών στα αρχεία της ΔΕΗ.





Απο: madata.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους