Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Βαφτίζοντας την εξαθλίωση ...μεταρρύθμιση

  • Η έννοια της λέξης μεταρρύθμιση, στα χείλη κυβερνητικών παραγόντων, αποτελεί τη μεγαλύτερη προσβολή της νοημοσύνης όλων ημών που τους ακούμε αποκαμωμένοι με όλα αυτά που κάνουν ή ετοιμάζονται να κάνουν στο όνομα της.
Μας λένε για παράδειγμα ότι.. προχωρούν στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και εννοούν, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, στην κατάργηση της επικουρικής, στην επιβολή περιουσιακών κριτηρίων στην απονομή σύνταξης, και στην ισοπέδωση προς τα κάτω όλων των συντάξεων ανεξαρτήτως εισφορών και χρόνων εργασίας!








Βαφτίζουν μεταρρύθμιση την επιβολή νέων φορολογικών χαρατσιών για τη δημιουργία ασφαλιστικού κουμπαρά, θεωρώντας παράλληλα ότι έχουν κι άλλη φοροδοτική ικανότητα όσοι έχουν ακόμα μισθό πάνω από 1500 ευρώ μεικτά!
Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν όντως γνωρίζουν ελληνικά, αν όντως διαθέτουν τον κοινό νου ώστε να βουτήξουν τη γλώσσα τους πριν ανοίξουν το προκλητικό τους στόμα.

Κύριε Κατρούγκαλε και κύριοι αυτόκλητοι "μεταρρυθμιστές" είναι καιρός να καταλάβετε πως μεταρρύθμιση είναι να βρεις πόρους για το ασφαλιστικό χωρίς να μειώσεις περαιτέρω τις γλίσχρες συντάξεις ανθρώπων ανήμπορων, που δεν μπορούν να αντιδράσουν και να κάνουν οτιδήποτε ώστε να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.
Μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει πρώτα στις αριστερές ουτοπικές ιδεοληψίες σας ώστε να πείσετε και φέρετε επενδύσεις, να ανοίξουν δουλειές και να αυξηθούν τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία. Μεταρρύθμιση είναι να δώσετε κίνητρα σε νέους και παλιούς επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα και όχι να τους απειλείτε μη τολμήσουν και έρθουν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων.

Μεταρρύθμιση είναι να βρείτε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που δεν θα αλλάζει κάθε μήνα ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργεί ο ανεύθυνος πολιτικός σας ερασιτεχνισμός.

Και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας και να ομολογήσετε πως τα 800 εκατ. που ζητάει τώρα η τρόικα για το ασφαλιστικό και εσείς ελαφρά τη καρδία, θέλετε να τα καλύψετε με νέες περικοπές, χάθηκαν ακριβώς στο διάστημα που είστε στην εξουσία και με τους πειραματισμούς σας χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, μπήκαν άλλα τόσα λουκέτα, "σταφίδιασαν" κι άλλο οι επιχειρήσεις ώστε να μην μπορούν να καταβάλλουν εισφορές και νέκρωσε εντελώς η οικονομία με τα capital controls που επιβλήθηκαν από το ανόητο blame game Βαρουφάκη-Τσίπρα.

Μεταρρύθμιση είναι να αποδεχθείτε την αυστηρή αξιολόγηση όλου του Δημόσιου τομέα ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και σε τομείς όπως η παιδεία να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να αλλάξει επίπεδο.

Μεταρρύθμιση είναι να δοθούν κίνητρα παραγωγικότητας και να επιβραβεύεται η εργατικότητα και όχι η τεμπελιά που σήμερα έγινε...δικαίωμα!

Πρώτα απ' όλα όμως αναγκαία προϋπόθεση είναι να παραδεχθείτε πως το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο που μας φέρατε, θα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν κάνατε τόσες πολλές και μαζεμένες ανοησίες μέσα από τη στρατηγική σας να ...αλλάξετε την Ευρώπη και να εξαναγκάσετε αγορές και δανειστές να χορεύουν υπό τον ήχο των νταουλιών σας!
Να ομολογήσετε ότι είμασταν στο παρά ένα να βγούμε από τα μνημόνια με λίγα ,ελάχιστα σε σχέση με αυτά που φέρατε μέτρα, αλλά τώρα πληρώνουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια σας με ασήκωτα βάρη.

Και να υπήρχε προοπτική έστω μετά από δύο χρόνια να τελειώσει κι αυτό το μαρτύριο, πάει κι έρχεται. Δυστυχώς όμως, αυτή η προοπτική έχει τις ίδιες πιθανότητες με επιτυχία στο τζόκερ γιατί απλούστατα από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν στην επιτυχία του προγράμματος ούτε οι δανειστές ούτε η αντισυμβαλλόμενη κυβέρνηση της αριστεράς.

Μια παράταση μας έδωσαν για να μη πει η διεθνής κοινή γνώμη ότι οι Ευρωπαίοι μας πέταξαν στα σκυλιά μόνο και μόνο γιατί μισούν την αριστερά και τώρα μας περιμένουν στη γωνία όταν θα τους πάμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής των...μεταρρυθμίσεων! Το Grexit και η δραχμή είναι εκεί και μας περιμένουν

Γι' αυτό λοιπόν αρκετά με την κοροϊδία και το καλαμπούρι των μεταρρυθμίσεων. Η αλήθεια είναι πως οδηγείτε ένα ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση κι αυτή τη φορά δεν περνάνε οι δικαιολογίες για τους άλλους που κυβέρνησαν 40 χρόνια τον τόπο και δημιούργησαν αυτό το χάλι. Έχετε πολλές ευθύνες για την γεωμετρική επιδείνωση και κυρίως γιατί συνεχίζετε να μην έχετε σχέδιο εξόδου από την κρίση παρά μόνο σχέδιο εξίσωσης στην εξαθλίωση. Σ' εκείνα τα επίπεδα που όλοι θα παίρνουν έως 1000 ευρώ μισθό και σύνταξη με ξεπούλημα όλων των περιουσιακών στοιχείων αποκτήθηκαν ή κληρονομήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό όμως δεν είναι σχέδιο, είναι κρεματόριο...



Του κ.Β.Στεφανακίδη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους