Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΕΜ - ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ «ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΥΜΑΤΑ»

                                 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ενώ η κυβέρνηση παραμένει στο ίδιο έργο θεατής και για να είμαστε δίκαιοι το ίδιο έπραξαν και οι προηγούμενες  κυβερνήσεις  Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, οι Χαλυβουργίες βουλιάζουν και οι εργαζόμενοι  ως «Ιφιγένειες»  θυσιάζονται με  εξοντωτικά  μέτρα (απολύσεις, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής απασχόληση κ.λ.π.).
Αυτό συμβαίνει  στο σύνολο των Χαλυβουργικών επιχειρήσεων και ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  δεν άγγιξε το πρόβλημα.









Η ΠΟΕΜ και τα Χαλυβουργικά σωματεία από τον Ιανουάριο  του 2013   Αγωνιστικά  απαίτησαν  λύσεις  πριν  αντιμετωπίσουμε  καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο.
Απαιτήσαμε ρυθμίσεις του τεράστιου κόστους  της ενέργειας (Διακοψιμότητα) όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε και  ιδιαίτερα στο Νότο – Ιταλία – Γαλλία – Ισπανία-Πορτογαλία , όπου εξάγουν  ακόμη και στην Ελλάδα με ανταγωνιστικές τιμές  αφού παράγουν  μέσω της  διακοπτόμενης  ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο  έως και 60%.

Όλες οι κυβερνήσεις  το γνωρίζουν. Έχουμε  ξοδέψει απίστευτες ώρες σε επιτροπές της Βουλής, επιτροπές του Υπουργείου Βιομηχανίας, συναντήσεις  με αρμόδιους υπουργούς  και κόμματα.

Όλοι υποκριτικά  συμφωνούν αλλά κανείς δεν  έβαλε το χέρι  εις  τον τύπον  των ήλων.
Από την Παρασκευή  και η Διοίκηση της Χαλυβουργικής  στην Ελευσίνα από τους 172  εργαζόμενους που έχουν απομείνει συνέπεια πολλών γύρων απολύσεων, εξαναγκάζει  τους 112  σε διαθεσιμότητα με το πρόσχημα της ΣΩΤΗΡΙΑΣ   της εταιρείας  λες και εταιρεία  δεν είναι πάνω απ΄όλα  οι άνθρωποι!!!!!
 
Στηρίζουμε  τον αγώνα  των Χαλυβουργών

 Καλούμε την διοίκηση της εταιρείας να αναστείλει  το μέτρο  της διαθεσιμότητας, δεν  σώζει την Βιομηχανία, αντίθετα εξοντώνει  τους Χαλυβουργούς.
Καλούμε επιτέλους την κυβέρνηση, την υπουργό Βιομηχανίας κ. Θ.Τζάκρη να αντιμετωπίσει χθές το πρόβλημα του κλάδου.
Εκεί παράγεται εθνικό προϊόν , εκεί μπορεί να επανακινήσει  η Ανάπτυξη.

Καλούμε τον υπουργό Εργασίας να προασπίσει το δικαίωμα στην εργασία.
Ενωμένοι  με τους Χαλυβουργούς θα υπερασπισθούμε  το δικαίωμα  στην ζωή και  την δουλειά.
   
               Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ  Π.Ο.Ε.Μ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους