Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ποδαρικό με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες θα κάνει το 2016!

Την παραμονή αναμένεται κύμα κακοκαιρίας με κρύο, χιόνια και πολλά μποφόρ!
Ποδαρικό με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες θα κάνει το 2016! Η χριστουγεννιάτικη καλοκαιρία θα διαρκέσει έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα έρθει από τη Ρωσία, θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα και θα διαρκέσει έως και τα Φώτα!










Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, οι ασυνήθιστα καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν έως την ερχόμενη Τετάρτη. Ομως, από την Πέμπτη
θα ξεκινήσει η ισχυρή μεταβολή του καιρού, που θα ενταθεί στην αυγή της νέας χρονιάς. «Ο ερχομός του 2016 θα συνοδευτεί από πραγματικά χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες, καθώς την παραμονή και ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση με κρύα που θα μας έρθουν από τη βορειοανατολική Ευρώπη και με χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας».

Το πρωτοχρονιάτικο κύμα κακοκαιρίας θα συνοδευτεί από θυελλώδεις βοριάδες, που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί σε επίπεδα 10-12 βαθμών Κελσίου κάτω από τα σημερινά. Οπως επισημαίνει ο κ. Καντερές, η κακοκαιρία αυτή δείχνει να κρατά και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, μη εξαιρουμένων των Θεοφανίων.
Σε αντίθεση με την Πρωτοχρονιά, ο εορτασμός των Χριστουγέννων γίνεται με καλό καιρό και από θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, για σήμερα (Παρασκευή) προβλέπεται ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με κάποιες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 14 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές η μέγιστη τιμή θα αγγίξει τους 19 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παραμείνει καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κάποιες νεφώσεις και πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Ωστόσο, οι ενισχυμένοι βοριάδες (7 μποφόρ στα πελάγη) θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας κατά 3-5 βαθμούς σε όλη τη χώρα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Για τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.


Ανοικτά και την Κυριακή τα μαγαζιά


Το εορταστικό ωράριο συνεχίζεται και η τελευταία Κυριακή του χρόνου θα βρει τα μαγαζιά ανοιχτά και έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές που θα θελήσουν να συνδυάσουν την κυριακάτικη βόλτα τους με αγορές. Αυτήν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη επανέρχονται στο διευρυμένο εορταστικό ωράριο και θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά στις 6 το απόγευμα και θα ανοίξουν ξανά το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2016.



ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους