Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Νέα έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ

Απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 

Μια έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ χωρίς ευτυχώς
τραυματισμό εργαζομένων αναστάτωσε χθες το πρωί τον χώρο του εργοστασίου και τον οικισμό της Λάρυμνας ξυπνώντας μνήμες από αντίστοιχα τραγικά περιστατικά των προηγούμενων ετών.






Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της χθεσινής μέρας
και όταν ουσιαστικά έπιανε δουλειά η πρωινή βάρδια. Ευτυχώς ωστόσο οι εργαζόμενοι είχαν αντιληφθεί από πριν το πρόβλημα που παρουσίαζε το συγκεκριμένο καμίνι και πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Οι απανωτές ωστόσο εκρήξεις προκάλεσαν έντονη αναστάτωση τόσο στον χώρο του εργοστασίου όσο και στον οικισμό της Λάρυμνας. Οι κάτοικοι του οικισμού ξύπνησαν από τους δυνατούς θορύβους που προέρχονταν από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ από το οποίο άρχισαν μάλιστα να βγαίνουν πυκνοί καπνοί. Άμεσα άρχισαν να ανησυχούν για τους δικούς τους ανθρώπους που δούλευαν στην πρωινή βάρδια και προσπαθούσαν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συνέβη.

Μέχρι να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να γίνει
γνωστό ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός από τις απανωτές εκρήξεις στο καμίνι η αναστάτωση ήταν ιδιαίτερα
έντονη και όλο» φοβόντουσαν για το χειρότερο. Μάλιστα ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν όταν η περιοχή θρηνούσε θύματα από αντίστοιχες εκρήξεις σε καμίνια της ΛΑΡΚΟ και ο φόβος για επανάληψη ενός ακόμη τραγικού συμβάντος ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Μπορεί μάλιστα αυτή τη φορά η έκρηξη στο καμίνι να
μην προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες και τραυματισμούς
επανέφερε ωστόσο στους εργαζόμενους ζητήματα που
έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας.
Σε αρκετές περιπτώσεις το προηγούμενο διάστημα τα σωματεία των εργαζομένων έχουν προσδιορίσει τόσο προς τη διοίκηση όσο και προς τα αρμόδια υπουργεία τις ελλείψεις που υπάρχουν σε θέματα ασφάλειας αλλά και τους κινδύνους για εργατικά δυστυχήματα που προκύπτουν από την έλλειψη συντήρησης του εργοστασίου.

Σε κάθε περίπτωση μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό
έρχεται να προστεθεί στη συνολικότερη ανησυχία που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για το μέλλον της εταιρείας και την βιωσιμότητα της καθώς μάλιστα έχουν επανέρθει έντονα στο προσκήνιο ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής καθώς η τιμή του νικελίου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, τα συσσωρευμένα
χρέη και τα σχέδια εξυγίανσης της.



Αναδημοσίευση απο την Εφημ. ΗΜΕΡΑ 29/12/2015












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους