Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Φθιώτιδα: Θρήνος και οργή για την αναβολή κηδείας 16χρονου κοριτσιού

Aπο: lamiareport
Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς της άτυχης κοπελίτσας - Γιατί δεν έγινε η κηδεία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 4:00΄ το απόγευμα.
Κατέρρευσαν οι γονείς της 16χρονης που πέθανε από άγνωστη αιτία το βράδυ της Παρασκευής στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στο LamiaReport... 




ο ο θείος της κοπέλας, αλλά και ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που έχει αναλάβει την κηδεία η κατάσταση έχει ως εξής:
Η 16χρονη, που έχει άλλα δυο αδελφάκια, ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. Ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής έπαθε κάποια κρίση. Οι γονείς έτρεξαν  να την πάνε στο πλησιέστερο ιατρείο, που ήταν αυτό της "Λάρκο", στην περιοχή της Λάρυμνας.
Εκεί το κοριτσάκι άφησε την τελευταια του πνοή στις 9:05΄ το βράδυ. Ο γιατρός δεν μπορούσε να δώσει πιστοποιητικό θανάτου, αφού δεν γνώριζε την αιτία και ως όφειλε ενημερωσε την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ενημερωσε τους γονείς ότι έπρεπε να γίνει νεκροψία - νεκροτομή.
Επειδή όμως το Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νεκροθάλαμο, για να γίνει η νεκροψία το πρωί της Δευτέρας. Η κηδεία προγραμματίστηκε για τις 4:00΄ το απόγευμα της Δευτέρας δεδομένου ότι από το πρωί υπήρχε αρκετός χρόνος και η Ιατροδικαστική της Λαμίας δεν είχε άλλα περιστατικά.
«Παρ΄ όλο που στις 8:00΄ το πρωί ήμασταν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δυστυχώς το έγγραφο το πήραμε στις 2:55 το μεσημέρι. Ήταν αδύνατο να προλάβουμε να πάμε Μαλεσίνα και να ετοιμάσουμε το κορίτσι για την κηδεία που ήταν σε μια ώρα. Γι αυτό την αναβάλαμε για αύριο στις 11:00΄ το πρωί. Η καθυστέρηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και λογική εξήγηση δεν πήραμε. Για το λόγο αυτό ενημέρωσα και την Ένωσή μας (ΕΛΚΤΕ) και ζήτησα να κινηθούμε νομικά κατά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας....», είπε στο LamiaReport ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.
«Είμαστε εξοργισμένοι. Οι γονείς περιμένουν από την Παρασκευή το βράδυ να κηδέψουν το παιδί τους. Όταν άκουσαν ότι δεν θα γίνει η κηδεία σήμερα το απόγευμα κατέρρευσαν. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα...», λέει ο θείος της 16χρονης.
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο θείος το χαρτί που πήραν, τελικά το μεσημέρι στα χέρια τους από την Ιατροδικαστική, αναφέρει ότι: "διαπίστωσα, ως προσωρινή αιτία θανάτου, απροσδιόριστος, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων..."
Για όλα τα παραπάνω περιμένουμε την απάντηση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους