Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Είμαστε όλοι με τους εργαζόμενους της Λάρκο

Aπο: eviawelle.gr
Το ζήτημα της λειτουργίας της εταιρίας Λάρκο σε ότι αφορά τη περιοχή μας είναι τεράστιο. Διακόσιοι συμπολίτες μας, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι συνδημότες μας, εργάζονται σε αυτή. Παράλληλα συνεργάζονται μαζί της σε πολλούς τομείς άλλοι τόσοι. Οι απολαβές τους στηρίζουν την τοπική οικονομία. Πέρα από την στρατηγική σημασία της εταιρίας σε ότι αφορά τον τομέα της, αποτελεί πυλώνα για την τοπική ανάπτυξη. Τα γεγονότα τα οποία έχουν προκύψει δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν μας αυτή την ώρα να μιλήσεις για ευθύνες, λάθη και παραλείψεις τα οποία σίγουρα έχουν γίνει τόσο εντός της όσο και σε ότι αφορά την διαχείριση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.




Αυτή τη στιγμή δεν είναι  ώρα για οικολογικούς ή ψευτοοικολογικούς λεονταρισμούς. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε θεωρητικές συζητήσεις όταν οι εργαζόμενοί της βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο με κίνδυνο να απολέσουν πέρα από το εισόδημά τους έως και τις θέσεις εργασίας τους. Δεν είναι η ώρα το τοπικό πολιτικό σύστημα να κάνει θεωρητικές συζητήσεις και να βγάζει λογύδρια για την σύννομη λειτουργία της επιχείρησης σε σχέση με το περιβάλλον. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα λογύδρια αφορούν τον Δήμαρχο του Δήμου μας.
Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός λέει: «Όταν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα να περιμένεις να καεί και το δικό σου». Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα.
Ο Βασίλης Ηλιάδης έβαλε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο τα πραγματικά δεδομένα που θα έπρεπε να αφορούν την δημοτική προσέγγιση στο ζήτημα. Ως απάντηση έλαβε τόσο από τον Ψαθά όσο και από μερίδα δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης ευχολόγια!
Είμαι από αυτούς που έχω ασκήσει δριμύτατη κριτική στην εταιρία. Είμαι όμως και από αυτούς οι οποίοι υποστηρίζουν με φανατισμό ότι ούτε μία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί στον Δήμο μας. Ο τόπο μας υποβαθμίζεται συστηματικά και ένας βασικός παράγοντας που αυτό συμβαίνει είναι η αδυναμία του τοπικού πολιτικού προσωπικού να αντιλαμβάνεται έγκαιρα τα γεγονότα.
Αρκετά μας ταλαιπώρησαν οι ιδεοληψίες και οι εμμονές ορισμένων προσώπων όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε έναν Δήμο που η ανεργία καλπάζει και η μιζέρια αυξάνεται δεν είναι δυνατόν η δημοτική του αρχή να κάνει ευχές. Είναι η ώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες που θα ασκήσουν πιέσεις. Και οι οποίες θα δείξουν το μέγεθος της δυναμικής που έχει ο Δήμος και οι πολίτες του απέναντι σε σχεδιασμούς, οι οποίοι ασχέτως του τι περιλαμβάνουν και το πόσο δίκαια ή άδικα προωθούν το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή πρέπει στην κυριολεξία να συστρατευτούν με τους εργαζόμενους και να δώσουν ένα βροντερό παρόν στις εξελίξεις. Αν η Λάρκο καταρρεύσει, οι επιπτώσεις για την τοπική οικονομία θα είναι τεράστιες. ίσως πρωτόγνωρες. Οι δε ευθύνες των τοπικών πολιτικών προσώπων ανάλογα με το πως τοποθετούνται θα αποτελέσουν ακόμα ένα σημείο αναφοράς, το οποίο θα το βρουν μπροστά τους πολύ σύντομα αναλόγως του τι θα πράξουν. Σε αυτή την φάση λοιπόν είμαστε όλοι με την Λάρκο και τους εργαζόμενούς της. Επιθυμώντας η εταιρία να μείνει ανοιχτή και αυτοί να εργάζονται. Δήμος και εταιρία πρέπει να δώσουν μαζί την μάχη για την επιβίωσή της. Και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό από τη νυν δημοτική αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους