Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

«Τρώνε καλά» οι υπάλληλοι της ΕΕ..

  • Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές ενός υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχονται σε 6.500 ευρώ καθαρά, ενώ η μέση σύνταξη είναι της τάξης των 6.000 ευρώ το μήνα!
Στο απυρόβλητο της οικονομικής κρίσης βρίσκονται οι 38.500 μόνιμοι και οι 55.000 συμβασιούχοι υπάλληλοι των... 







θεσμικών οργάνων της ΕΕ, που θα δούν τις αποδοχές τους ν’ αυξάνονται κατά 2,4% το σωτήριον έτος... 2016 και μάλιστα αναδρομικώς.
Όπως προκύπτει από πρόταση Ψηφίσματος που κατέθεσε η Ομάδα της Ακροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο («Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας»), οι περίπου 100.000 υπάλληλοι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ που, δια της εργασίας τους, συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση των προγραμμάτων λιτότητας για τους ευρωπαίους, θα επιβαρύνουν τον κοινοτικό προϋπολογισμό με 100 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα καλυφθούν οι αναδρομικές αυξήσεις των αποδοχών τους.
Η πρόκληση, για τα εκατομμύρια των ευρωπαίων ανέργων και υποαπασχολούμενων, γίνεται μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι μέσες μηνιαίες αποδοχές ενός υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχονται σε 6.500 ευρώ καθαρά, ενώ η μέση σύνταξη είναι της τάξης των 6.000 ευρώ το μήνα.
Με την πρόταση ψηφίσματος που, για ευνόητους λόγους, δεν πρόκειται να τύχει της έγκρισης της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, ζητείται από την Κομισιόν, «να υποβάλει ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του μηχανισμού αναβάθμισης των αποδοχών των υπαλλήλων των ευρωπαϊκών οργάνων».



Aπο: greece-salonika



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους