Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

"Στοίχημα" η επιστροφή της ΛΑΡΚΟ σε φάση ανάπτυξης

Aπο: avgi.gr
Η επιστροφή της ΛΑΡΚΟ σε φάση ανάπτυξης αποτελεί σημαντικό στόχο για τη διοίκηση της εταιρείας αλλά και για την κυβέρνηση, που αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης των συσσωρευμένων προβλημάτων της επιχείρησης.
Σε σχετική σύσκεψη υπό τον Αλ. Φλαμπουράρη και με τη συμμετοχή του υπουργού ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτη και εκπροσώπων της αντιπροεδρίας, του υπουργείου Οικονομικών αλλά και της ΔΕΗ με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, συζητήθηκαν κρίσιμα τρέχοντα ζητήματα αλλά και η ανάγκη να δρομολογηθούν ενέργειες για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την εταιρεία, την επίτευξη βιωσιμότητας και την είσοδό της σε φάση ανάπτυξης. 





Δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά διερευνώνται οι δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα για να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες.
Κρίσιμη είναι η αντιμετώπιση της επιστροφής τουλάχιστον 136 εκατ. ευρώ (χωρίς τους τόκους που "τρέχουν"), ποσό το οποίο ζητάει επιτακτικά η Κομισιόν θεωρώντας ότι πρόκειται για κρατική ενίσχυση προς την εταιρεία, που αντίκειται στους κανόνες ανταγωνισμού, "απειλώντας" με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και επιβολή προστίμων. Εκκρεμεί η απάντηση της ελληνικής πλευράς, που αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν τίθεται ζήτημα κρατικής ενίσχυσης, ανατρέποντας τη σχετική απόφαση.
Παράλληλα πρέπει να επιλυθούν τα θέματα των οφειλών της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ, της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας προς την εταιρεία αλλά και οι συσσωρευμένες ζημίες της.
Επιπλέον αναμένεται από τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ η ολοκλήρωση το επόμενο διάστημα της κατάρτισης συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσης - αναδιάρθρωσης, με στόχο τη βιωσιμότητα της εταιρείας σε ορίζοντα τριετίας.

Α.Ζ.


Aπο: avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους