39 χρόνια μετά την μεγάλη απεργία στη ΛΑΡΚΟ τότε που τα καμίνια είχαν σταματήσει για 101 μέρες να καίνε και να παράγουν μετάλλευμα,επαναλαμβάνεται η ιστορία. Αυτή τη φορά με ενέργειες της διοίκησης όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το Ε Κ Φθιώτιδας. Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση απαντά στο δικαίωμα για απεργία με ανταπεργία (lock out )δίνοντας εντολή να σταματήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο και καταργώντας τον πίνακα προσωπικού ασφαλείας.
" Η εντολή αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους ασφαλείας για την ιδια την βιομηχανία αλλά και τους εργαζομένους" δηλώνει στο κεντρικό δελτίο του FΜ-1 ο πρόεδρος του σωματείου Μετάλλου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Πολίτης."Προφανώς" πρόσθεσε "έχει αποφασίσει η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ό,τι δεν τόλμησαν να κάνουν οι δεξιοί τόσα χρόνια δηλαδή να πουλήσουν την ΛΑΡΚΟ σε τιμή ευκαρίας σε μια εποχή που τα ταμεία της ειναι αδεια και η τιμη του νικελίου σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο."
Σε ανακοίνωση του σωματείου τονίζεται πως η Διοίκηση αυθαίρετα και καταπατώντας κάθε ασφαλή διαδικασία λειτουργίας μείωσης της ισχύος των Η/Κ η οποία έχει καθορισθεί με τους τεχνικούς κανόνες λειτουργίας τους αλλά και με δικαστικές αποφάσεις, προχώρησε στο σβήσιμο των Η/Κ και μονομερώς κατάργησε από την κατάσταση το προσωπικό ασφαλείας το οποίο καθορίζεται ανά έτος κάθε Νοέμβρη.
Αυτές τους οι ενέργειες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δημιούργησαν και θα δημιουργήσουν τεράστιους κινδύνους στις εγκαταστάσεις των Η/Κ αφού δεν έγινε με την πρέπουσα διαδικασία η μείωση ισχύος των Η/Κ και οι κίνδυνοι αυτοί θα γίνουν μεγαλύτεροι κατά την επανέναρξη ανόδου ισχύος τους.
Οφείλουμε να καταγγείλουμε αυτή την απαράδεκτη ενέργειά τους και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για ότι κινδύνους προκύψουν για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου.
Είναι ντροπή να διασπείρεται ψευδείς ειδήσεις. LOCK OUT σημαίνει, όταν ένας εργοδότης ή μια επιχείρηση όταν οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν μια απεργία να αρνηθεί την καθολική είσοδο των εργαζομένων που προβλέπονται για ασφάλεια στους χώρους εργασίας, σφραγίζοντας τις πύλες του εργοστασίου ή της επιχείρησης (κλείνοντας την επιχείρηση). Εδώ στην ΛΑΡΚΟ δεν συμβαίνει αυτό μόνο σε μερίδα των εργαζομένων στα Ξ/Κ δεν δεχθήκανε η εταιρία να εισέλθουν κατά την διάρκεια των απεργιών, αφού τα Η/Κ θα είναι σβηστά και δεν θα χρειαζόταν τις υπηρεσίες τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνάδελφοι του ΕΑΜ LARCO αν ονειρεύεστε μια νέα χαλυβουργική με τους εργαζόμενους στο δρόμο, και μετά να παρακαλάνε για δουλειά, είστε γελασμένοι LOCK OUT τύπου Χαλυβουργικής στην ΛΑΡΚΟ δεν θα υπάρξει γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι.
ΑπάντησηΔιαγραφή