Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ - Tο ΔΣ του σωματείου οφείλει να λειτουργεί με γνώμονα πρώτα τα συμφέροντα των εργαζομένων και κατόπιν της εταιρίας...

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ               6/05/2016

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

   Μετά τα σημερινά γεγονότα με την προκύρηξη των 3ων 24ώρων απεργιών που προκύρηξε το σωματείο συμμετέχοντας στις απεργίες της ΓΣΕΕ θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να τονίσουμε ότι και άλλες φορές έκανε απεργίες η ΓΣΕΕ αλλά σε άλλες συμμετείχαμε καθολικά σε άλλες με τετράωρες και σε άλλες όπως έγινε το 2006 καθόλου  γιατί κρύφτηκαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και δεν συνεδρίασε το ΔΣ.
   Πρέπει να τονίσουμε ότι το ΔΣ του σωματείου οφείλει να λειτουργεί με γνώμονα πρώτα τα συμφέροντα των εργαζομένων και κατόπιν της εταιρίας... 






και όχι βάση πολιτικών οδηγιών και κελευσμάτων. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες απέναντι στους εργαζόμενους και στο μέλλον της εταιρίας.

   Προκυρήσσοντας τις 3 24ώρες σαν φυσικό επακόλουθο ήταν το σβήσιμο των Η/Κ. Δεν ήταν δυνατή η χαμηλή λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας. Όσο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων απέναντι στον Νόμο και στους εργαζόμενους  υπεύθυνη είναι πάντα η διεύθυνση και η διοίκηση της εταιρίας και όχι το ΔΣ του σωματίου.

   Είναι σε όλους γνωστή ή δεινή οικονομική θέση της εταιρίας μετά την μεγάλη χρονική περίοδο που η τιμή του Νικελίου είναι σε ιστορικά χαμηλό  επίπεδο και η προσπάθεια  που καταβάλλεται για να κρατηθεί στην ζωή η εταιρία. Παράγουμε και πληρωνόμαστε!!!

   Δεν συμφωνούμε με την απόδοση ευθύνης, για τις αψυχολόγητες πράξεις τους, σε άλλους, οι υπόλοιποι εργασιακοί χώροι στην εταιρία είναι βλάκες ή συμβιβασμένοι ή είναι ρεαλιστές και καταλαβαίνουν μέχρι που μπορεί να αντέξει η εταιρία την πίεση από τέτοιου είδους ενέργειες, εδώ βλέπετε έχουμε την τιμή να έχουμε τους πεφωτισμένους μεγάλους γιαλαντζί συνδικαλιστές.

   Μόλις η εταιρία τους ανακοίνωσε για το σβήσιμο των Η/Κ θορυβήθηκαν και άρχισαν να  διασπείρουν διάφορα ότι η εταιρία κλείνει, ότι η εταιρία θα βγάλει διαθεσιμότητες, ότι η διεύθυνση είναι υπεύθυνη για ότι συμβαίνει ή θα συμβεί, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

   Είμαστε αντίθετοι με ότι έχει σχέση με περικοπές: μισθών- παροχών- εργασιακών σχέσεων- συντάξεων , αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι για να υπάρξουν συντάξεις και συνταξιούχοι πρέπει να υπάρχουν και εργοστάσια- επιχειρήσεις και εργαζόμενοι χωρίς αυτούς δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ!!!

   Για μάς ότι και αν συμβεί στην εταιρία και για την απώλεια των εισοδημάτων σε τέτοιους δύσκολους οικονομικούς καιρούς την ευθύνη την έχει το ΔΣ του Σωματείου. Έχετε σκεφτεί τον μισθό του ΜΑΪΟΥ των εργαζομένων με χωρίς 3 μεροκάματα και με χωρίς παραγωγικό και πως θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να τα βγάλουν πέρα οικονομικά;

   Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων σε αυτούς δύσκολους καιρούς γιατί είμαστε και εμείς εργαζόμενοι και όχι τουρίστες.

                  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                       ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ




2 σχόλια:

  1. Καλα αυτο ειναι συνδικαλισμος ή η εκτελεστικη επιτροπη το συριζα. Ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα αυτο ειναι συνδικαλισμος ή η εκτελεστικη επιτροπη το συριζα. Ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους