Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Γιώργος Μουλκιώτης: «Στην Βουλή η ανοιχτή επιστολή των ΔΣ των Σωματείων ΛΑΡΚΟ για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης πολιτικής πρωτοβουλίας για την ΛΑΡΚΟ»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022

Γιώργος Μουλκιώτης: 

«Στην Βουλή η ανοιχτή επιστολή των ΔΣ των Σωματείων ΛΑΡΚΟ για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης πολιτικής πρωτοβουλίας για την ΛΑΡΚΟ»

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ζητά την άμεση εξεύρεση δίκαιης λύσης για την ΛΑΡΚΟ.

 

 

 

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στους αρμόδιους Υπουργούς την ανοιχτή επιστολή των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων  των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ  και συγκεκριμένα των:                                                                        

  • Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ),
  • Ένωσης Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ,
  • Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»,
  • Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ,
  • Συνδικαλιστικού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ),

με την οποία ζητούν την λήψη άμεσης πολιτικής πρωτοβουλίας για την ΛΑΡΚΟ και συγκεκριμένα:

  1. Να σταματήσει άμεσα το σχέδιο αναγκαστικής εξόδου από την εταιρία 300 εργαζομένων που έχουν συγκεντρωμένη την μοναδική τεχνογνωσία της ΛΑΡΚΟ, ενώ η οποιαδήποτε μεταβολή των εργασιακών σχέσεων, να απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού και μέσα από μια ουσιαστική διαβούλευση με τους εργαζόμενους.
  2. Να εξεταστεί κάθε δυνατή εναλλακτική εξυγίανση των συσσωρευμένων υποχρεώσεων της ΛΑΡΚΟ με γνώμονα την πλήρη αξιοποίηση των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων και την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας και όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων. 
  3. Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να ενημερώσουν τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προκειμένου να καταθέσουν και τις ρεαλιστικές προτάσεις τους (όπως έχουν κατατεθεί επίσημα στην διαδικασία διαβούλευσης ομαδικών απολύσεων στις 3/3/2022).

Ο Γιώργος Μουλκιώτης αναγνωρίζει ως εύλογα, τεκμηριωμένα, ρεαλιστικά και δίκαια αιτήματα του συνόλου των εργαζομένων, ενόψει και της αυταπόδεικτης και απρόβλεπτης μεταβολής των έως σήμερα δεδομένων με την εκτίναξη της τιμής του νικελίου, ως μείζονος σπουδαιότητας εξέλιξης και για την εθνική οικονομία και ζητά να δοθεί άμεση λύση με την λήψη στοχευμένων μέτρων. 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους